Националният отбор на САЩ по футбол започна да показва знамето

...
Националният отбор на САЩ по футбол започна да показва знамето
Коментари Харесай

САЩ махна герба от знамето на Иран преди мача между двата отбора в Катар

Националният тим на Съединени американски щати по футбол стартира да демонстрира знамето на Иран в обществените мрежи без герба на Ислямска република преди мача сред двата състава на Световното състезание в Катар, оповестява организация ДПА.

Двата тима ще се срещнат на 29 ноември в дуел от третия кръг в група „ В “ на Мондиал 2022, който ще дефинира крайното нареждане. И Съединени американски щати, и Иран имат шансове да се класират за директните елиминации на шампионата. Тимът на Иран записа триумф над Съединени американски щати с 2:1 на Мондиал 1998.

На формалната страница на националния отбор на Съединени американски щати в Туитър бе оповестен банер с мачовете на състава в груповата фаза, а знамето на Иран бе показано без герб. Същата е обстановката и в профилите на американския тим в други две обществени мрежи – Facebook и Туитър, добавя организация АП.

Американската федерация по футбол разгласи в изказване, че е решила да се откаже от формалния байрак в пролифлите в обществените медии, с цел да показва „ поддръжка за дамите в Иран, борещи се за главните човешки права “. Този ход идва на фона на продължаващите митинги в Иран.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР