Националният отбор на САЩ изненадващо отпадна от Световното първенство по

...
Националният отбор на САЩ изненадващо отпадна от Световното първенство по
Коментари Харесай

Сензационно: Баскетболният хегемон САЩ преклони глава пред Франция

Националният тим на Съединени американски щати изненадващо отпадна от Световното състезание по баскетбол още на четвъртфиналите, откакто бе надвит от отбора на Франция с 89:79 в извънредно атрактивен мач в Дунгуан, Китай.
Американците бяха безспорни любимци да станат международни първенци за трети следващ път след триумфите през 2010 и 2014, макар че огромна част от звездите от НБА отхвърлиха да вземат участие на Мондиала в Китай.
Те обаче бяха спрени от музи тим на Франция, който се показа чудесно през днешния ден. Двубоят стартира равностойно и първата част приключи при тъждество 18:18, само че във втората четвъртина " петлите " се развихриха и натрупаха преднина от шест точки на почивката..
Най-резултатен за спечелилите ба Еван Фурние с 22 точки и четири сполучливи стрелби от далечно разстояние, а Руди Гобер се регистрира с дабъл-дабъл - 21 точки и 16 битки (7 в атака). Нандо де Коло добави 18 точки за триумфа, а Франк Нтилкина вкара 11 от пейката. За американците над всички бе Донован Мичъл с 29 точки, само че никой различен от отбора на мина кота 11 точки.
По този метод Франция се класира за полуфиналите на Световното състезание и в петък ще се изправи против Аржентина в спор за място на финала. В другия полуфинал Испания ще играе с Австралия или Чехия, които по-късно през днешния ден ще дефинират последния четвъртфиналист. Съединени американски щати от своя страна ще играе на следващия ден със Сърбия в мач за установяване на местата от пето до осмо.
Повече детайлности за развиването на дуела, прочетете в sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР