Националният отбор на Сърбия срещна изключително много проблеми през първото

...
Националният отбор на Сърбия срещна изключително много проблеми през първото
Коментари Харесай

Богданович и компания не се дадоха на Чехия и заеха петото място на Световното

Националният тим на Сърбия срещна извънредно доста проблеми през първото полувреме, само че не се даде на изненадата на шампионата Чехия и ги победи с 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19). По този метод сърбите заемат петото място в класирането на Световното състезание в Китай, а чехите завършват първото си международно състезание в историята като независима страна под номер 6 в класирането.

Западните ни съседи започнаха мача нерешително, допускайки цели 8 неточности още през първата четвърт. Богдан Богданович осъществя 10 точки, което съумя да помогне на “плавите” да държат нещата под надзор известно време. Късна тройка на чехите център Мартин Петерка фиксира крайното 20:20 в края на първата част.

Чехите започнаха да намират пролуки в отбраната на Сърбия и се възползваха от тях по превъзходен метод, отваряйки си невероятните 13 точки актив при три оставащи минути от втората част. Това накара селекционерът на Сърбия Саша Джорджевич да се хване за главата, невярвайки на протичащото се на полето. Тази реакция стимулира сърбите и те направиха серия от 8-0, само че в самия завършек на частта Томаш Саторански вкара пет точки за маджарите, с цел да даде 9 точки актив на своите - 50:41.

Отборът на Сърбия небрежно настигна чехите и пое надзор в мача след страхотни изяви на плеймейкъра Стефан Йович и Богдан Богданович в третата четвърт. Западните ни съседи сведоха грешките си в двете етапи на играта до най-малко, което им разреши да излязат напред с добър задатък след 30 минути на полето - 69:62 за Сърбия.

Две тройки на Богданович при започване на четвъртата част дадоха 15 точки задатък на Сърбия, които бяха непостижими за постигане от чешкия тим. “Плавите” нямаха проблем със задържането на водачеството, оформяйки крайното 90:81 в тяхна изгода.

Богдан Богданович още веднъж блестеше за Сърбия с 31 точки, включващи 7 тройки, колкото наниза и против Съединени американски щати преди два дни. Никола Милутинов нямаше пропуск от полето, с цел да приключи с 14 точки при 6/6 пукотевица, Стефан Йович добави с 12 точки, 7 битки и 6 асистенции, а Никола Йокич записа 7 точки, 14 битки и 7 асистенции.

Патрик Ауда бе най-хубав за Чехия с 16 точки. Мартин Петерка вкара 14, Томаш Саторански добави 13 и 6 асистенции, а Ондржей Балвин се разписа с 12 точки и 10 битки.

СТАТИСТИКА!

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР