Националният отбор на Русия в състав Евгения Павлова, Маргарита Василева,

...
Националният отбор на Русия в състав Евгения Павлова, Маргарита Василева,
Коментари Харесай

Русия спечели женската щафета в Оберхоф, България остана на 14-о място

Националният тим на Русия в състав Евгения Павлова, Маргарита Василева, Лариса Куклина и Екатерина Юрлова-Перч завоюва щафетата на 4х6 километра при дамите от Световната купа по биатлон.
Your Top 3 of the women's relay in #OBE19

@russianbiathlon
@skiverband
@olympijskytym

You can rewatch the entire women's relay on https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/vwizuFo5JW
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 13, 2019
При доста тежките метеорологични условия в Оберхоф (Германия), включващи мощен вятър и изобилен снеговалеж, най-добре съумяха да се приспособяват тъкмо рускините, които до първата пукотевица на последния пост имаха сериозна конкуренция в лицето на Германия. Тогава обаче Екатерина Юрлова-Перч се оправи доста по-добре в работата с пушката и се откъсна пред Денизе Херман, с цел да могат умерено рускините да стигнат до успеха с време от 1:18:46.3 часа, 8 спомагателни патрона и нито една наказателна обиколка.

На второ място остана Германия на 33.5 секунди с 2 наказателни обиколки и общо 10 спомагателни патрона, а третото място бе извоювано от Чехия с пасив от 36.7 секунди, 1 наказателна обиколка и 6 спомагателни патрона.

България в състав Даниела Кадева, Емилия Йорданова, Милена Тодорова и Десислава Стоянова приключиха на 14-о място с закъснение от 6:07.7 минути, 4 наказателни обиколки и 12 спомагателни патрона.
Българките се движеха отлично до втори пост, като след първата пукотевица на Емилия Йорданова бяха даже на второ място в класирането след състава на Съединени американски щати, само че проблемите на българския състав пристигнаха във втората половина от надпреварата, когато стрелбата не вървеше и това докара до съществено оттегляне.
Утешително за България може да бъде финиширането пред състава на Италия, който бе отпред на класирането след първи пост на Лиза Витоци. На втори обаче Никол Гонтие завъртя общо 6 наказателни обиколки, включително 5 на прав и това изхвърли представителките на " скуадрата " от битката за челните позиции.

Освен с доста проблеми на огнивия рубеж, които съпъстваха всички тимове, отборите срещнаха компликации и по самото трасе поради трупащия се сняг, което докара до серия от рухвания, включително и на водещи тимове като Германия, Русия и Норвегия.

Check out the women's flower and medal ceremony in #OBE19 - We'll be back at 14:30 with the men's relay!

You can rewatch the entire race on https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/hZ3PD4usd4
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 13, 2019
В класирането за Световната купа при щафетите води Русия със 103 точки, пред Германия и Швеция с по 90 точки, Франция с 88, Италия с 86 и Норвегия с 81. България е на 16-о място с 48 точки.
Celebration time for @russianbiathlon who win the women's relay in #OBE19 ahead of @skiverband and the Czech Republic!

You can rewatch the entire competitionon https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/J0m1owg0gc
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 13, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР