Националният отбор на Румъния до 21 години е приятната изненада

...
Националният отбор на Румъния до 21 години е приятната изненада
Коментари Харесай

Румъния изхвърли Англия от Евро 2019 след вихрушка от голове в края

Националният тим на Румъния до 21 години е приятната изненада на Евро 2019. Северните ни съседи записаха втора победа на сметката си в група “С” и са на крачка от класиране на 1/2-финал. Тази вечер те надиграха един от любимците в лицето на Англия, като го победиха с 4:2 и по този начин го изхвърлиха от шампионата.

Срещата протече по много любопитен метод. До 75-ата минута резултатът бе 0:0 и нищо не предвещаваше това, което се случи в заключителните 15 минути, когато паднаха шест гола.

В 76-ата минута румънците получиха дузпа за нарушаване на Джонджо Кени против съперников състезател в наказателното поле. Георге Пушкаш извърши 11-метровия удар е бе прецизен за 1:0.

Англия обаче отговори бързо и в 79-ата минута резултатът бе подравнен. Демарай Грей се освободи пред наказателното поле и със страховит изстрел съумя да означи благодарение на гредата.

Последва нова замяна на голове. В 85-ата минута Румъния още веднъж поведе след прецизен отдалечен изстрел на Янис Хаджи, само че единствено две минути по-късно Тами Ейбрахам засече центриране в наказателното поле и насочи топката в мрежата за 2:2.

В края на мача обаче северните ни съседи изковаха успеха с два гола на Флорин Коман. Първо в 89-ата минута той насочи един леко смешен удар, който обаче излъга вратаря и попадна в мрежата за 3:2. В добавеното време още веднъж Коман подпечата триумфа на своя отбор с удар от границата на пеналта за крайното 4:2.

Така Румъния води в класирането в групата с 6 точки и е с единия крайник на 1/2-финал. Англия пък към този момент няма късмет да продължи напред в шампионата с две загуби в актива си.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР