Националният отбор на Норвегия по ски бягане няма да участва

...
Националният отбор на Норвегия по ски бягане няма да участва
Коментари Харесай

Без норвежци в Световната купа по ски бягане до края на годината

Националният тим на Норвегия по ски тичане няма да взе участие в останалите стартове от Световната купа през 2020 година и може да пропусне " Тур дьо Ски " през януари 2021 година поради пандемията от ковид, оповестиха от Норвежката ски асоциация.

През декември има стартове от Световната купа в Давос, Швейцария (12-13 декември) и Дрезден, Германия (19-20 декември).

" Комитетът на асоциацията по ски тичане, откакто се срещна с националния тим в понеделник, реши, че националите няма да вземат участие в стадиите на Световната купа в Давос и Дрезден през декември ", се споделя в изказването.

От федерацията прибавиха, че при сегашната обстановка " присъединяване на норвежците в " Тур дьо Ски " също няма да бъде планувано ".

" Това е мъчно решение, само че след задълбочена полемика сметнахме, че то е най-правилното въз основа на настоящата обстановка ", сподели Турбьорн Скугстад, началник на комитета за ски тичане.

Приоритет за норвежкия тим остава международното състезание в Оберстдорф сред 23 февруари и 7 март следващата година.

По-рано трикратният олимпийски първенец Йоханес Клаебо и неговият съотборник, международният първенец Емил Иверсен, оповестиха решението си да пропуснат декемврийските стадии на Световната купа заради боязън от заразяване с ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР