Националният отбор на Мароко сътвори поредната сензация на XXII световното

...
Националният отбор на Мароко сътвори поредната сензация на XXII световното
Коментари Харесай

Мароко сензационно срази футболна сила №2 в света

Националният тим на Мароко сътвори следващата сензация на XXII международното състезание по футбол. В осмия ден от началото на шампионата в Катар африканският отбор победи бронзовия медалист от предходния шампионат на планетата Белгия с 2:0 и оглави класирането в група F.

В международната класация на ФИФА белгийците заемат втората позиция, а мароканците се намират тъкмо 20 места по-надолу (№22), само че това по никакъв метод не пролича по време на дуела на ст. " Ал Тумама " в Доха. Всъщност " алените дяволи " се разминаха с още по-тежко проваляне, откакто попадение на Хаким Зиеш в добавеното време на първата част беше анулирано след намесата на VAR.

Фаворизираният отбор на Белгия игра доста едва във втори следващ дуел на Мондиал `22 и в случай че в срещата с Канада (1:0) съставът на Роберто Мартинес беше избавен от блестящия си вратар Тибо Куртоа, този път даже стражът на " Реал " (Мадрид) беше беззащитен против напористата офанзива на " лъвовете от Атлас ". Мароко публично откри резултата в 73-тата мин. посредством Абделхамид Сабири, а във втората минута след 90-ата Закария Абухлал постави точка на интригата.

За африканската нация това е едвам трети триумф на международно състезание и първи от 24 години. В предходните си пет участия във финалния шампионат (1970, 1986, 1994, 1998, 2018) тимът имаше изиграни общо 16 мача с 5 равенства и 9 загуби, а единствените победи бяха против Португалия (3:1) на Мондиал `86 и против Шотландия (3:0) на Мондиал `98. Само на шампионата в Мексико преди 36 години страната е стигала до 1/8-финалите.

Сега Мароко е водач във краткотрайното и е на крачка от второто си присъединяване в елиминациите на международното. В последния кръг противник на африканците ще бъде Канада (0 т.), чийто отбор довечера ще играе против Хърватия (1 т.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР