Националният отбор на Латвия по баскетбол за мъже победи Италия

...
Националният отбор на Латвия по баскетбол за мъже победи Италия
Коментари Харесай

Латвия надви Италия и ще играе за петото място на световното първенство по баскетбол

Националният тим на Латвия по баскетбол за мъже победи Италия с 87:82 (18:26, 28:16, 21:18, 20:22) и ще играе за петото място на международното състезание във Филипините, Япония и Индонезия.

Двубоят в Манила мина през дълги точкови серии и за двата тима, само че в последна сметка дебютантът Латвия сподели по-голямо предпочитание за постигане до успеха.

Срещата започва доста по-добре за италианците, които поведоха с 23:10 в средата на първата четвърт след пет тройки в откриващите 10 минути.

Постепенно обаче Латвия изравни играта и след серия от 7:0 точки в края на първото полувреме съумя да се отдръпна с задатък от четири точки при 46:42 на почивката.

Третата четвърт започва с нова серия за латвийците, които поведоха с 58:44. Дойде обаче моментът за отговор на италианците, които след серия от 14:2 се приближиха на единствено две точки от противника си при 58:60.

В последната четвърт играта се водеше панер за панер. По-малко от минута преди края Италия редуцира изоставането си до две точки, само че тройка на Андрейс Гражулис попари очакванията им за поврат.

Най-резултатен за спечелилите бе Гражулис с 28 точки, като той вкара феноменалните 12 стрелби от 13 опита. Айгарс Шкеле добави още 12 точки за Латвия, а с 10 приключи Артурс Жагарс.

За Италия ветеранът Луджи Датоме вкара 20 точки, а Николо Мели и Стефано Тонут прибавиха по 11.

В събота в мача за петото място Латвия ще играе с спечелилия от двойката сред Литва и Словения за петото място, до момента в който Италия ще срещне изгубилия за седмата позиция.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР