Националният отбор на Италия е първият финалист на УЕФА Евро

...
Националният отбор на Италия е първият финалист на УЕФА Евро
Коментари Харесай

Италия е първият финалист на УЕФА Евро 2020

Националният тим на Италия е първият финалист на УЕФА Евро 2020, откакто победи Испания с 4:2 след осъществяване на дузпи (равенство в постоянното време и продълженията 1:1) в първия полуфинален мач на шампионата, игран на " Уембли ".

В спор за купата играчите на Роберто Манчини ще се изправят против Англия или Дания, които в сряда вечерта от 22.00 часа ще дефинират втория финалист.

Срещата в Лондон стартира с по-активна игра от страна на Италия. В третата минута левият краен бранител Емерсон, който заменя Леонардо Спинацола в титулярния състав на " Скуадра адзура ", изведе Николо Барела зад защитата на Испания. Полузащитникът нахлу в наказателното поле на Унай Симон и стреля ефектно по диагонала с вътрешен фалц, само че топката се удари в левия непряк дирек на испанската врата. Оказа се обаче, че Барела е бил в състояние на засада и играта бе спряна от основния рефер Феликс Брих.

" Ла Фурия Роха " сътвори първото си рисково състояние в срещата в 12-ата минута, когато Педри нахлу в наказателното поле на Италия и пусна остроумен извеждащ пас към Микел Оярсабал, който се бе измъкнал от опеката на Емерсон в наказателното поле на Донарума, само че централният нападател на иберийците не можа да овладее топката.

Първият изстрел по посока врата на Джанлуиджи Донамура бе насочен в 15-ата минута, когато Феран Торес преодоля Жоржиньо пред наказателното поле на Италия и стреля по земя, само че надалеч от задачата.

В 20-ата минута съставът на Роберто Манчини още веднъж сътвори неприятности за испанския вратар. Двойно подаване сред Емерсон и Жоржиньо изведе левия защитник на " адзурите " надълбоко в половината на Испания. Симон излезе, с цел да не разреши на италианския футболист на стреля, а Емерсон подаде паралелно към Чиро Имобиле на границата на испанското наказателно поле. Имобиле продължи към Николо Барела, който вместо да мигновено да стреля към опразнената врата, се засуети и Серхио Бускетс мазета токата от краката му.

Пет минути по-късно станахме очевидци на първия прецизен изстрел в срещата. Донарума почисти неубедително топката в средата на терена, където футболистите на Луис Енрике я завоюваха и проведоха бърза контраофанзива. Дани Олмо се озова в отлична стрелкова позиция, само че Леонардо Бонучи блокира изстрела му. В следствие испанският нападател насочи само че удар към долния десен ъгъл на италианската врата, само че младият Донарума избави.

В 39-ата минута " Ла Фурия Роха " проби състава на Роберто Манчини през центъра. Коке подаде към Педри, който продължи рейда си до границите на наказателното поле на Италия и пусна паралелен пас към непокрития отдясно Оярсабал. Нападателят на Испания стеля с левия си крайник от придвижване, само че високо в навън.

Минута преди Феликс Брих да свири последния съдийски сигна за първото полувреме, " Скуадра адзура " можеше да поведе в резултата. Киелини откри Лоренцо Инсиние с дълго по диагонал извеждащо подаване към десния фланг на испанската отбрана. Италианският полузащитникът нахлу в наказателното поле на Симон и пусна извеждащ пас към присъединилия се в нахлуване Емерсон, който стреля от дребния пенал, само че в горната греда на испанската врата.

Така след първите 45 минути на първия полуфинален конфликт на УЕФА Евро 2020, тимовете на Италия и Испания се отдръпнаха на почивката при резултат 0:0!

Второто полувреме на този полуфинален конфликт на Евро 2020 стартира с чисто голово състояние за състава на Италия. Джоджио Киелини почисти топката надълбоко в половината на Испания, а Чиро Имобиле се пребори за кълбото с Аймерик Лапорт. Нападателят на " Скуадра адзура " нахлу в наказателното поле и стреля, само че в страни от вратата на Унай Симон.

Възпитаниците на Луис Енрике дадоха отговор на набезите на тазвечерния си противник в 52-ата минута, когато Микел Оярсабал проби в италианското наказателно поле от десния фланг и подаде на Серхио Буспетс, който стеля с фалц, само че малко над горната греда на Донарума.

Действията бързо се развиха пред вратата на Симон, когато Федерико Киеза се озова на добра стрелкова позиция отдясно и стреля по земя, само че право в ръцете на испанския вратар.

Италия откри резултата в 59-ата минута, когато Микел Оярсабал центрира право в ръцете на Донарума отляво, стражът бързо върна топката в игра и кълбото незабавно бе отпратено в предни позиции към Чиро Имобиле. Пред наказателното поле Лапорт с шпагат мазета топката пред краката на Имобиле, само че право в тези на Федерико Киеза. Нападателят на Италия влзе в наказателното поле и стреля с фалц в долния ляв ъгъл на Симон. Резултатът е откри - 1:0 в интерес на " Скуадра адзура "!

Испания можеше да възвърне равенството в мача в 65-ата минута, когато Коке центрира в наказателното поле на Италия и откри Оярсабал, който направи следващи си пропуск в мача, стреляйки в навън с глава пред дребния пенал на Донарума.

Две минути по-късно " Скуадра адзура " хвана противника си на контраофанзива и бе на път да удвои резултата в своя изгода. Голмайсторът Киеза направи мощен самостоятелен рейд до наказателното поле на Симон и изведе Доменико Берарди очи в очи с испанския пазач. Берарди стреля по земя само че Унай Симон избави.

Испания изравни резултата в 80-ата минута. Появилият се като запаса Алваро Мората бе изведен от Дани Олмо зад италианската отбрана в наказателното поле на Донарума и от точката за изпъление на дузпа Мората вкара топката в долния десен ъдъл на вратата!

Редовното време на мача изтече при резултат 0:0 и двете народи ще изиграят две продължения по 15 минути!

Съставът на Испания заплаши вратата на Донарума за първи път през първоти продължение в 96-ата минута, когато Рафаел Толой извърши нарушаване против Дани Олмо от дясната страна на италианското наказателно поле. Потърпевшият Олмо се зае с осъществяването на директния свободен удар и стреля рисково във вратата, само че Донарума избави. Отбита топка се озова в краката на Алваро Мората, който стреля в тялото на Киелини.

В 101-ата минута Жерар Морено центрия отляво в наказателното поле на " Скуадрата " в посока Алваро Мората, само че Донарума излезе и боксира топката, която попадна в Маркос Йоренте, който стреля към опразнената врата, само че Джорджио Киелини блокира удара с тялото си.

Италия и Испания не съумяха да си отбележат попадения през първото продължение! Второто продължение стартира с отлична опция за състава на Роберто Манчини да поведе в резултата. Това се случи в 110-ата минута, когато Джордио Киелини направи следващия си извеждащ пас зад защитата на " Ла Фурия Роха ". Този път топката бе адресирана за Доменико Берарди, който от границатата на испанското наказателно поле вкара за повторно кълбото в мрежата на Симон, само че нападателят на " Скуадра адзура " е бил в засада и попадението не бе зачетено.

Изпълнението на 11-метровите удари стартира с пропуск на Мануел Локатели, който бе още един от Дани Олмо от състава на Испания. Последваха три поредни вкарани дузпи за състава на Роберто Манчини, до момента в който Алваро Мората, който изравни резултата в 80-ата минута, пропусна да изравни резултата от бялата точка. Това разреши на Жоржиньо да осъществя петата дузпа за своята страна и да изпрати Италия на първи край на европейско състезание от 1968 година насам!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР