Националният отбор на Испания постигна минимална победа с 1:0 срещу

...
Националният отбор на Испания постигна минимална победа с 1:0 срещу
Коментари Харесай

Дебютант зарадва Испания срещу Босна

Националният тим на Испания реализира минимална победа с 1:0 против Босна и Херцеговина в другарски мач, игран на стадион " Гран Канария " в Лас Памас. " Ла Фурия " прекъсна серията си от две следващи загуби, а героят в мача бе дебютантът Брайс Мендес, който означи единствения гол в 78-ата минута.

Мачът стартира с напън на Испания. Домакините обструлваха вратата на противника от далечна отдалеченост, само че без необикновен триумф. Първо това направи Марко Асенсио в 16-ата минута, по-късно упражнението повториха и Иско и Сусо в 19-ата и 27-ата минута.

Първият прецизен удар в дуела бе насочен от Иско в 40-ата минута, само че той бе прекомерно слаб и право в ръцете на вратаря.

В 42-ата минута и Босна стигна до добра опция. Един Джеко бе изведен в наказателното поле, само че стреля до гредата.

В ответната офанзива и Испания имаше добра опция. Асенсио бе открит с центриране в пеналта, само че ударът му с глава бе около вратата.

И през второто полувреме " Ла Фурия " продължи да бъде по-активният от двата тима. Още в 47-ата минута Алваро Мората стреля с глава, само че над вратата. В 58-ата минута нападателят на Челси пропусна най-хубавата опция досега. Едно остро центриране на Асенсио бе избито от вратаря, само че попадна право в Мората, който обаче не съумя да вкара в опразнената врата.

В 66-ата минута и Родри стреля с глава след центриране от корнер, само че и той не откри очертанията на вратата. Той имаше още един късмет в 70-ата минута, когато бе изведен на скорост, само че ударът му бе блокиран от вратаря.

В 78-ата минута резултатът въпреки всичко бе открит. Мощен удар на Иско затрудни стража Ибрахим Сехич, който мазета топката в краката на Брайс Мендес, а той без закъснение я прати във вратата за 1:0.

Три минути по-късно Мендес имаше нов късмет, като стреля мощно, само че до гредата.

В последна сметка Испания се поздрави с триумфа, като по този начин нанесе първата загуба на Босна от 1 февруари насам. През това време възпитаниците на Роберт Просинечки имаха 9 следващи мача без проваляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР