Националният отбор на Холандия постигна драматична победа с 3:2 (30:32,

...
Националният отбор на Холандия постигна драматична победа с 3:2 (30:32,
Коментари Харесай

Холандия детронира САЩ и се класира за полуфиналите на Мондиал 2018

Националният тим на Холандия реализира трагична победа с 3:2 (30:32, 15:25, 25:22, 25:15, 15:9) над защитаващия купата си тим на Съединени американски щати и се класира за полуфиналите на международното състезание по волейбол за дами в Япония.

Загубата пък изхвърли американките от шампионата, откакто ден по-рано те изгубиха със същия резултат и от Китай и по този начин ще завършат на последното трето място в група " Н ".

Срещата в Нагоя стартира чудесно за международните шампионки, които първо измъкнаха трагично първия гейм с 32:30, а във втория разрушиха " лалетата " с 25:15.

И когато изглеждаше, че мачът ще приключи в три гейма, Холандия откри сили да направи поврат. Вдъхновението за него се споделяше Лонеке Случес, която приключи срещата с невероятните 38 точки. С положителни офанзиви на Случес холандките взеха третия сет с 25:22, което пречупи душевен американския тим и до края на мача на полето всемогъщ стопанин бе Холандия.

Селесте Плак прибави 16 точки за победителките, а с 10 остана Ивон Белин.

За тима на Съединени американски щати най-резултатна със 17 точки бе Мишел Барч-Хакли.

Първото място в група " Н " ще бъде решено във вторник в пряк мач сред Холандия и олимпийския първенец Китай. По-късно през днешния ден пък в група " G " се срещат отборите на Италия и Япония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР