Националният отбор на Гърция по баскетбол оглави класирането в група

...
Националният отбор на Гърция по баскетбол оглави класирането в група
Коментари Харесай

Без война, но с омраза: Гърция удари Турция

Националният тим на Гърция по баскетбол оглави класирането в група " B " на пресявките за Световното състезание през 2023-а. Момчетата на Сотирис Манолопулос надделяха съседите си от Турция с крайното 72:71 (13:20, 27:12, 20:24, 12:15) в трагичен дуел от третия кръг на груповата фаза, който се организира в Атина.

Срещата доста наподобяваше мач от Евролигата, защото в двата лагера личаха имената на някои от звездите в най-силния клубен европейски шампионат. За " елините " разполагаем бяха баскетболистите на Олимпиакос Костас Папаниколау, Костас Слукас, Йоргос Принтезис и Янулиос Ларенцакис, както и този на Панатинайкос Йоргос Папаянис. От другата страна гардът на Анадолу Ефес Шейн Ларкин водеше турците, паралелно до играчите на Фенербахче Мелих Махмутоглу и Метеджан Бирсен.

Сблъсъкът бе посетен и от най-хубавия български баскетболист Александър Везенков, който преди по-малко от 24 часа взе присъединяване при успеха на Олимпиакос над Олимпия Милано, дружно със своите съотборници от гръцкия народен тим.

Йоргос Папаянис и Димитриос Аграванис записаха по 14 точки за успеха на " елините ", до момента в който Костас Папаниколау и Василис Муратос се разписаха с по още 10 точки. Мелих Махмутоглу бе най-хубав за Турция с 21 точки. Шейн Ларкин добави 10 точки и 9 асистенции, а Самет Геик вкара още 10 точки.

Чрез успеха Гърция излиза на първата позиция в група " B " с баланс от 2-1. Втори към този момент е Турция с 1-2, до момента в който трети и четвърти с по 1-1 са Беларус и Англия.



Хърватия може доста скоро да се сбогува с възможностите си за продължение към идната фаза на квалификациите за Мондиал 2023. Възпитаниците на Дамир Мулаомерович позволиха трето следващо проваляне в група " C " след загуба с 64:70 (15:18, 20:17, 10:17, 19:18) от Швеция при семейството си в Загреб.

По този метод " шахматистите " остават твърдо на последното място в групата с баланс от 0-3 и в случай че изгубят идващия си мач против шведите след три дни, те ще отпаднат публично от битката за излизане от потока. Швеция, дружно с Финландия и Словения, разполагат с еднакъв актив от 2-1.

Виктор Гадефорс приключи с 16 точки и 5 битки за успеха на Швеция. Дензъл Андерсон вкара още 13 точки, Симон Биргандер завърши с 12 точки и 12 битки, а Тобиас Борг добави 11 точки на сметката си. Томислав Зубчич бе над всички за Хърватия с 20 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР