Националният отбор на Франция, който вчера спечели световната титла по

...
Националният отбор на Франция, който вчера спечели световната титла по
Коментари Харесай

Световните шампиони кацнаха в Париж, награждават ги с държавни отличия

Националният тим на Франция, който през вчерашния ден завоюва международната купа по футбол, се завърна в Париж, посрещнат от навалица от почитатели на летището край френската столица. " Петлите " стъпиха за втория път в историята си на международния връх, откакто победиха Хърватия с 4:2 във вчерашния край на " Лужники ".

Ден по-късно огромните герои се завърнаха в родината си, като селекционерът Дидие Дешан и капитанът на отбора Юго Лорис първи излязоха от самолета на Еър Франс, носейки в ръце именитият златен трофей за наслада на щастливите последователи. Всички играчи на отбора минаха по червен килим, а пожарникарската бригада на място им направи шпалир. Новите международни първенци ще се насочат към центъра на Париж, където ще вземат присъединяване в грандиозно тържество, като всички играчи и треньорският щаб ще минат по улиците на града в открит рейс. След това за тима следва публична визита при президента на страната Еманюел Макрон, който през вчерашния ден изгледа онлайн успеха на Франция.

Междувременно стана ясно, че Макрон ще награди всички играчи от състава на Франция с Ордена на френския легион за " изключителни заслуги " към страната. Все още не е избрана дата за формалната гала, която ще бъде втора сходна за треньора на " петлите " Дидие Дешан, който получи същото държавно отличие преди 20 години от тогавашния президент Жак Ширак, защото бе капитан на тима, донесъл първата международна купа за Франция. Най-вероятно в този момент Дешан ще получи по-висок сан на оценката. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР