Националният отбор на Чехия постигна категорична победа с 83:72 над

...
Националният отбор на Чехия постигна категорична победа с 83:72 над
Коментари Харесай

Литва не ни направи услуга, Чехия удари балтийците в Клайпеда

Националният тим на Чехия реализира безапелационна победа с 83:72 над Литва като посетител в Клайпеда в финален мач и за двата тима от група "F " на международните квалификации по баскетбол за мъже. Двата отбора започнаха мача равностойно и доникъде на първата четвърт резултатът бе еднакъв 7:7. Чехия обаче затвори първата четвърт със серия от 16:6, а на полувреме преднината на гостите набъбна до 13 точки при 45:32.

Литва сподели признаци на пробуждане незабавно след почивката и смъкна изоставането си до точка при 49:50. Тройка на Томаш Саторански и последвал панер плюс фаул на Томаш Кизлинк върнаха разликата до седем точки и преди началото на последната четвърт тя девет.

Заключителната част на мача бе доста нервна, защото стана ясно, че Литва няма да е в положение да направи поврат, само че домакините се опитваха да смъкват изоставането си под осем точки - толкоз, с колкото завоюваха първия дуел в Чехия.

Това обаче не се случи и в последна сметка чехите победиха с 11 точки задатък.

За спечелилите най-резултатен бе новото попълнение на Барселона Томаш Саторански с 21 точки, а Томаш Кизлинк добави 18.

За Литва Игнас Браздейкис вкара 16 точки.

В класирането в група "F " победител е отборът на Литва с 5 победи и 1 загуба, до момента в който Чехия приключва на втора позиция с 3 триумфа и 3 провали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР