Националният отбор на България запази шансове да се класира за

...
Националният отбор на България запази шансове да се класира за
Коментари Харесай

България удари домакина Грузия и мечтае за осминафиналите на Евробаскет 2022

Националният тим на България резервира шансове да се класира за осминафиналите на Евробаскет 2022, откакто победи домакина Грузия с 92:80 в четвъртия си мач от конкуренцията. Играчите на Росен Барчовски изгубиха първите си три дуела против любимците Испания, Турция и Черна гора, само че довечера демонстрираха класа и темперамент, с цел да надиграят грузинците.

Домакините започнаха по-добре в " Арена Тбилиси " и малко след началото на втората част поведоха с осем точки, само че " лъвовете " изравниха играта и направиха мощна серия, с цел да се отдръпват с точка задатък на почивката. В третата четвъртина Александър Везенков и компания наказаха противника с 27:19, с цел да си обезпечат удобна преднина, която не изпуснаха в последната част и стигнаха до доста скъп триумф, първи за отбора на европейско състезание от 11 години насам.

Българският отбор наказа тежко своя конкурент от тройката, като наниза цели 19 тройки. Плеймейкърът Дий Бост, който бе надалеч от най-хубавата си игра в първите три мача от конкуренцията, бе на изключителна висота довечера, като осъществя девет стрелби от далечно разстояние от 13 опита и приключи с 33 точки, 12 асистенции и 4 битки. Александър Везенков бе на нормалното равнище и осъществя 28 точки и 14 битки, а доста мощно се включи Павлин Иванов със 17 точки (5 тройки).

По този метод България и Грузия към този момент имат актив от една победа и три загуби в група А, а в сряда националите се изправят против Белгия и при нов триумф могат да преодолеят груповата фаза, което е огромната цел пред тима. Двубоят с Белгия стартира в 17:15 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР