Националният отбор на България за младежи U20 влезе в осмицата

...
Националният отбор на България за младежи U20 влезе в осмицата
Коментари Харесай

Националите до 20 години с героична победа и място в Топ 8 на Европа

Националният тим на България за младежи U20 влезе в осмицата на европейското състезание, дивизия В в София. Това стана факт след трагична победа с 58:56 над Естония в последния кръг от груповата фаза. Срещата мина през доста трагични моменти, с цел да се стигне за последните секунди, в които бе решено всичко, написа BGbasket.

България приключва на второ място в група В с 4 победи и загуба след непобедения водач Словения. На четвъртфинал тимът ни ще срещне първия от група А Латвия в петък, а при победа ще взе участие в разпределението на медалите и битката за промоция в дивизия А.

Националите ни получиха и сериозна поддръжка от феновете в залата, като днешният мач беше най-посетеният от петте им досега.

Отборите започнаха доста стимулирани и битката за всяка топка беше от първата минута. След обрати през първата част се стигна до разумно тъждество при резултат 16:16, а играта на нерви продължи доникъде на втората четвърт. Тогава Мирослав Васов наказа противника с няколко следващи коша, с цел да направи разликата най-голяма в мача досега при 29:20 в интерес на България. След още мощни моменти разликата скочи до 14 точки, само че тъкмо когато трябваше да влошат ситуацията на противника си, националите ни позволиха серия от 8-0 и на почивката водеха с шест точки при 34:28. Само за първото полувреме Йордан Минчев към този момент имаше дабъл дабъл от 10 точки и 10 битки.

Страхотно начало на третата част за България върна двуцифрената разлика на отбора и той още веднъж пое контрола над протичащото се на терена. Естонците означиха първия си панер за второто полувреме едвам шест минути след началото му, а след 30 минути на терена националите ни имаха удобна преднина от 13 точки при 47:34.

Естония стартира последната част със серия от 9:0 и бързо направи мача още веднъж забавен. Българите съумяха да запазят нежния си задатък доникъде на десетката, само че при оставащи по-малко от три минути до края естонците изравниха за 54:54. Страховита забивка на Кръстан Кръстанов върна България напред в резултата, а отборът влезе в последната минута на мача с две точки задатък. След като и двата тима пропуснаха последните си набези, успеха остана за националите ни.

Капитанът Йордан Минчев записа 18 точки и 13 битки за спечелилите, 12 плюс 5 добави Мирослав Васов, а с 11 точки и 12 битки се включи Кръстан Кръстанов.

За Естония Мярт Розентал записа 14 точки и 6 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР