Националният отбор на България за мъже под 21 години завърши

...
Националният отбор на България за мъже под 21 години завърши
Коментари Харесай

България загуби от Полша. Треньорът каза, че „това е голям урок за нас”

Националният тим на България за мъже под 21 години приключи на второ място в крайното класиране на група В от Световното състезание в София. Момчетата на Найден Найденов изгубиха от Полша с 1:3 (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) в последната си среща от груповата фаза в зала „ Левски София “.

„ Дружина полска “ завоюва групата с три победи и 9 точки. Нашите приключиха втори с две победи, една загуба и 6 точки. Трети е Куба, на четвърта позиция останаха представителите на Бахрейн. Двубоят бе без значение, защото и двата отбора не престават напред в идната фаза. Първите два тима от всяка група се класират за първата осмица, останалите влизат във втората осмица. Отборите от първата осмица ще бъдат разпределени в две групи (Е в Италия и F в България), а тези от втората - в G и H. Селекционерът Найден Найденов направи две промени в стартовия състав. Като титуляри започнаха разпределителят Стоил Палев и централният блокировач Любчо Янков.

Селекционерът на България Найден Найденов разяснява загубата с 1:3 от Полша в последната среща от първата групова фаза на Световното състезание по волейбол за мъже до 21 година Двата отбора си бяха обезпечили присъединяване в Топ 8 още преди мача между тях. Във втората групова фаза, в която ще се дефинира кои тимове не престават към полуфиналите и борбата за медалите и кои ще спорят за пето - осмо място, с изключение на България и Полша са още Бразилия и Русия.

" Всеки подобен мач е доста огромен урок за нас. Учим се във всяко отношение. Това беше добър мач с доста хубави неща, опитахме няколко разнообразни разновидността с други момчета. Макар че започвахме тежко всеки гейм, показвахме темперамент. Може да се поучим доста от този мач за идващия. Позитивното е, че се борихме. Имаше невероятни неща, вярно отиграни обстановки. Просто не можахме да си изработим сложните топки - тези, които трябваше да обработим по по-добрия метод, с цел да може да осъществяваме контраофанзива. Там имахме малко пропуски. Съперникът ни обаче успяваше да го направи - всяка топка, където и да се намираше, успяваха да я отиграят по този начин, че нападателят да я нападна и да работи с блокадата. Ако успеем още малко да бъдем по-прецизни в тези обстановки, самочувствието на тима ще се вдигне много ", съобщи Найден Найденов за дуела с поляците, предадоха от Българската федерация по волейбол.

Относно идния мач с Русия в понеделник и въобще за трите срещи от идната фаза той разгласи, че желае нещо просто: " Очаквам да играем добре. Това е. " За противниците в идните борби показа: " Всички са на високо равнище. Видяхме и в контролните срещи, и по време на първата групова фаза. Сериозни тимове. Трябва да се играе на оптималната централизация, със самочувствие и убеденост против тях. И колкото по-малко неточности се позволяват, толкоз по-добре. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР