Националният отбор на България за жени до 20 години спечели

...
Националният отбор на България за жени до 20 години спечели
Коментари Харесай

България спечели европейското първенство по баскетбол за жени до 20 години в дивизия В

Националният тим на България за дами до 20 години завоюва европейското състезание по баскетбол в дивизия " В ", което приключи довечера в Прищина. Във финала България победи Финландия с 80:75 (17:24, 25:12, 17:22, 21:17). Баскетболистките на Таня Гатева изиграха отличен мач и изцяло справедливо победиха непознаващия досега усета на загубата отбор на скандинавките.

Срещата не стартира по желан метод за българския тим, който изоставаше с 6:19 по-късно повече от 5 минути игра, само че " лъвиците " откриха ослепителен метод да отговорят на предизвикването във втората четвърт, която завоюваха с 25:12. Така на почивката България имаше преднина от 6 точки при 42:36. В третата четвърт Финландия съумя да редуцира пасива си до 1 точка и в последните 10 минути двата отбора на няколко пъти размениха водачеството. Финландките даже водеха със 70:69 в резултата при оставащи по-малко от 4 минути до края, само че два поредни коша на Гергана Иванова направиха по този начин, че България да поведе със 73:70. До края задатъкът на " лъвиците " не бе заплашен и те се поздравиха с най-важната си победа за лятото.

С 19 точки за България най-резултатна бе Гергана Иванова. Още 16 точки прибави Карина Константинова, до момента в който Виктория Иванова приключи с 15. 12 точки добави Стефани Пендова. За Финландия с 31 точки и 11 битки над всички бе Ауак Куйер, до момента в който Лота Вехка-ахо остана с 12 точки.

България, Финландия и бронзовият медалист Република Ирландия завоюваха промоция за дивизия " А " през идната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР