Националният отбор на България за жени бе на крачка от

...
Националният отбор на България за жени бе на крачка от
Коментари Харесай

България остана на крачка от изключителен обрат, но се класира за плейофите

Националният тим на България за дами бе на крачка от впечатляващ поврат срещу Северна Македония в среща от Лигата на нациите при дамите. Двубоят на Националния стадион " Васил Левски " предложи трагични моменти и приключи 2:2. Гентяна Рочи откри резултат с удар с глава от близко в десетата минута. В 62-ата Улза Макзути повиши на 2:0 за гостенките. В 79-ата минута Леонора Желев понижи резултата, а в самия край Полина Ръсина наказа неточност на вратарката Лековска за 2:2.

Първото полувреме беше равностойно, като на няколко пъти българките можеха да застрашат рамката на Северна Македония. В десетата минута обаче " алените " нанесоха своя удар. Роксана Шахънска мазета с една ръка изстрел от фаул, а с глава Гентяна Рочи не сбърка при разкрилата се пред нея добавка - 1:0 за гостенките.

В началото на второто полувреме се разбра, че в другите срещи от групите нещата не се развиват удобно за тима на Силвия Радойска, въпреки че в последна сметка нашите девойки остават с шансове за класиране на плейофите.

В 62-ата минута обаче падна втори гол за съседките ни. Деветката Улза Макзути беше изведена сама против вратарката Роксана Шахънска - шут и 2:0 за Северна Македония.

В 62-ата минута обаче падна втори гол за съседките ни. Деветката Улза Макзути беше изведена сама против вратарката Роксана Шахънска - шут и 2:0 за Северна Македония.

В 71-ата минута тимът от РСМ остана в понижен състав, откакто Александра Марковска фаулира жестоко Евдокия Попадинова и ѝ беше показан втори жълт картон. Това разреши на нашите девойки да погледнат още по-настървено към наказателното поле на гостенките. Любопитно е, че откакто беше изгонена от игра, Марковска потегли към трибуните на стадион " Васил Левски ". В 77-ата минута страховит изстрел от 30 метра разтресе горната греда на вратата на северномакедонките.

Натискът на " лъвиците " даде резултат в 79-ата минута, когато Леонора Желев посрещна центриране от фаул и след слаба интервенция на вратарката Лековска топката се спря в мрежата - гол за България!

Пет минути след гола, девойките на Силвия Радойска сътвориха меле пред рамката на РСМ, само че още веднъж гредата спря българките да отбележат попадение.

Изравнявнителният гол въпреки всичко падна вВ 90-ата минута. Тогава Полина Ръсина се възползва по превъзходен и съобразителен метод от неточност на Лековска и от близко направи 2:2. За страдание, скоро по-късно пристигна и последният съдийски сигнал.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР