Националният отбор на България ще започне с мач срещу Гърция

...
Националният отбор на България ще започне с мач срещу Гърция
Коментари Харесай

България започва срещу Гърция на Европейското

Националният тим на България ще стартира с мач против Гърция на Европейското състезание през тази година. Това стана ясно, откакто през вчерашния ден от Европейската волейболна конфедерация (CEV) разгласиха публично програмата за груповата фаза на шампионата на Стария континент, който за първи път ще се организира в 4 страни - Франция, Белгия, Холандия и Словения.

" Лъвовете " попаднаха в най-тежката предварителна Група А, по време на жребия в сряда вечерта в Брюксел, дружно с " петлите ", олимпийския вицешампион Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Мачовете от тази група ще се играят във френския град Монпелие.

Първата среща на българските " трикольори " ще бъде против съседите ни от Гърция в първия ден на шампионата (12 септември, четвъртък). В същия ден домакините от Франция ще играят с Румъния, а " Скуадра адзура " с Португалия. В петък (13 септември) България ще излезе за втория си мач против другата си съседка - Румъния. В третия си мач, в събота (14 септември), българите ще спорят с Португалия. Следва почивен ден (15 септември, неделя) за България, след което ще бъдат последните два и може би най-важни дуели за " лъвовете " - против Франция в понеделник (16 септември) и против Италия във вторник (17 септември). Предстои CEV да посочи и разгласи началните часове на всички мачове.

Евроволей 2019 за първи път в историята ще бъде от 24 тима, които са разпределени в 4 групи по 6 отбора. Всяка една група ще се играе в 4-те страни-домакини - Франция, Словения, Белгия и Холандия. По правилник първите 4 тима от всяка група ще се класират непосредствено за елиминациите на шампионата, които включват 1/8-финали, 1/4-финали, полуфинали, мач за бронзовите медали и край. Последните два отбора от групите ще отпаднат от шампионата. Първите 4 отбора от Група А ще се " кръстосат " за 1/8-финалите с първите 4 тима от Група С, в която са Словения, актуалният европейски първенец Русия, Финландия, Турция, Македония и Беларус.

Програма на мачовете в Група А на Евроволей 2019 за мъже:

Четвъртък (12 септември)
БЪЛГАРИЯ - Гърция
Франция - Румъния
Португалия - Италия

Петък (13 септември)
БЪЛГАРИЯ - Румъния
Италия - Гърция

Събота (14 септември)
БЪЛГАРИЯ - Португалия
Гърция - Франция

Неделя (15 септември)
Португалия - Франция
Румъния - Италия

Понеделник (16 септември)
Франция - БЪЛГАРИЯ
Румъния - Гърция

Вторник (17 септември)
Гърция - Португалия
Италия - БЪЛГАРИЯ

Сряда (18 септември)
Франция - Италия
Португалия - Румъния
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР