Националният отбор на България ще изиграе контролна среща през месец

...
Националният отбор на България ще изиграе контролна среща през месец
Коментари Харесай

Лъвовете търсят спаринг за февруари

Националният тим на България ще изиграе контролна среща през месец февруари, разгласи пред Гонг селекционерът на " трикольорите " Георги Дерменджиев.
Офанзивата по обезпечаване на спаринг ще стартира след жребия за баражите в Лигата на нациите в петък в Нион. Дерменджиев ще участва на тегленето в централата на УЕФА дружно с краткотрайния президент Михаил Касабов и служители от БФС. Проверката ще се организира точно по гледище на селекционера. Целта е да се откри подобаващ противник, наподобяващ по жанр съперника в баражите, които са през март. " След жребия ще търсим да премерим сили с тим, който практикува сходен жанр на нашия конкурент в Лигата на нациите ", разгласи Дерменджиев.
Петър Занев остава най-опитният футболист в националния тим след отказването на капитана Ивелин Попов. 34-годишният защитник има 42 срещи за България и от най-дълго време е в " А " тима. Пред съветски медии бранителят на ЦСКА-Сф дефинира като неуспех представянето на " лъвовете " в евроквалификациите.
" Решението на Ивелин беше ненадейно за всички нас. Той дълго време беше капитан на тима, само че ние като цяло не успяхме да запишем положителни резултати в тези квалификации, а и в предходните. Той самичък сподели, че дава път на младите и това си е негово персонално решение. Уважаваме го доста, въпреки че за нас е голяма загуба неговото отричане, тъй като губим водач и състезател с големи качества. Но по този начин е във футбола - ветераните си отиват, идват младите момчета на тяхно място. Той играе в Русия, аз също съм играл там и знам какъв брой е мъчно да пътуваш хиляди километри, до момента в който другите почиват. А и фамилията му го чака в Русия. Той всеки мач играеше на 100% и това е във всичките му 90 борби за родината. Той можеше да направи разликата постоянно. Надявам се, че федерацията ще го уважи уместно, той го заслужава. Сега към този момент треньорът ще реши кой ще е капитан на неговото място. Не мисля, че този въпрос е най-съществен в този момент, би трябвало да го помним като огромен водач, който даваше всичко от себе си постоянно. Липсата му ще се усеща, тъй като в този момент нямаме играчи като Христо Стоичков, Боби Михайлов, Емил Костадинов, които бяха звездното потомство от САЩ`94. После пристигна другата вълна с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, подпомагани от Красимир Балъков. Те оставиха дълбока следа, до момента в който нашето потомство се попровали малко ", съобщи Занев пред РИА " Новости ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР