Националният отбор на България по волейбол загуби с 1:3 гейма

...
Националният отбор на България по волейбол загуби с 1:3 гейма
Коментари Харесай

България загуби от Полша, но продължава напред на световното

Националният тим на България по волейбол загуби с 1:3 гейма (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) от Полша в последния си мач от груповата фаза на международното състезание за младежи до 21 години, провеждащо се у нас и в Италия.

Двубоят в зала " Левски София " бе без значение и за двата отбора, защото те си осигуриха място в топ 8 на шампионата още през вчерашния ден. Полша приключва на върха в групата с цялостен актив, следвана от България с 6 точки.



Тази вечер " Дружината " стартира мощно и съумя да пробие посрещането ни с мощен сервис. Съперникът натрупа стабилен задатък, само че след средата на гейма " трикольорите " откриха своя темп и се добраха до 24:24. Поляците демонстрираха по-здрави нерви в края на частта и я затвориха с 29:27.

Вторият гейм мина при подобен сюжет - чудесно начало за Полша, наваксване от страна на " лъвовете " и триумф за съперника.

Третата част бе равностойна, само че " лъвовете " се постановиха трагично с 25:23. Оказалият се финален четвърти гейм обаче мина под диктовката на " Дружината " за крайното 25:19.

Над всички бе Михал Гержот с 22 точки, а 18 за триумфа на поляците добави Якуб Червински. За България най-резултатни - с по 14 точки, бяха Самуил Вълчинов и Александър Николов.

Стартовият състав на България: Денис Карягин, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Стоил Палев, Александър Николов, Любчо Янков, Симеон Добрев - либеро

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР