Националният отбор на България по волейбол за мъже ще разполага

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже ще разполага
Коментари Харесай

Той ще играе за България!

Националният тим на България по волейбол за мъже ще разполага с един от най-хубавите и класни волейболисти в света. Българската федерация по волейбол (БФВ) към този момент е почнала процедура по издаването на български паспорт и приемане на българско поданство на една от звездите на международния волейбол, който е спечелил съвсем всичко на клубно и национално равнище, само че към този момент не играе за националния тим на своята татковина, научи Sportal.bg.

Той е повсеместен волейболист и играе чудесно на две позиции - централен блокировач и диагонал на разпределителя.
View this post on Instagram
Festejando el cumple de Osmani #noisiamolube

A post shared by Robertlandy Simon Aties (@robertlandy13) on Aug 13, 2018 at 12:55pm PDT

Според информация на Sportal.bg става въпрос за новата звезда на италианския гранд Лубе (Чивитанова) - Робертланди Симон .

Високият 208 сантиметра кубинец е роден преди 31 години в Гуантанамо. През 2010 година като капитан извежда Куба до сребърните медали на международното състезание в Италия.

Кариерата на Робертланди Симон в чужбина започва през 2102 година в италианския Копра Елиор (Пиаченца). По-късно носи екипите на катарския Ал Раян (където дружно с Матей Казийски стигат до сребро на клубния Мондиал през 2014 година),

корейския Севингс Банг, катарския Ел Джаиш, а от 2016 до 2018 година е част от бразилския гранд Сада Крузейро (Бело Оризонте), с който печели Световното клубно състезание през 2016 година.


От новия сезон Робертланди Симон е съотборник на Цветан Соколов в Лубе, а в първите другарски срещи на отбора се изявява като диагонал на разпределителя.

От БФ Волейбол се надяват оптимално бързо да извадят български паспорт и поданство на Робертланди Симон, с цел да може той да играе за България на Олимпиадата в Токио 2020 година.

Така Симон ще е третият кубински волейболист от последното златно потомство на отбора от Острова на Свободата, който ще играе за различен народен тим. Първо Османи Хуанторена облече екипа на Италия и стигна до сребърните медали на Олимпиадата в Рио 2016, а в този момент се бори и за злато на Мондиал 2018.

Звездата Вилфредо Леон към този момент получи полски паспорт и даже потренира с “Дружина полска”, за която ще може да играе от 2019 година.

Йоанди Леал също получи бразилски паспорт, само че към момента не са го повикали да играе за “Селесао”. View this post on Instagram
Más un día termino, y seguimos fuerte hacia el frente #lubenelcuore #cuba #italia #amigos #familia

A post shared by Robertlandy Simon Aties (@robertlandy13) on Aug 22, 2018 at 10:16am PDT
Наскоро Робертланди Симон стана татко за първи път, откакто на 11 септември неговата италианска другарка Камилиа го подари с дъщеричка Сесилия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР