Националният отбор на България по волейбол за мъже допусна трета

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже допусна трета
Коментари Харесай

Лошо! Трета поредна загуба за лъвовете в Лигата на нациите

Националният тим на България по волейбол за мъже позволи трета поредна загуба в шампионата Лига на нациите. В среща от четвъртия кръг българите отстъпиха с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) пред домакина Китай, написа gol.bg.

Мачът в Нинбо не стартира по най-хубавия метод за трикольорите, които бързо се оказаха в ролята на догонващи в резултата при 2:6. Постепенно обаче българският тим изравни играта и тя стартира да се води точка за точка. 

До 20-а точка двата отбора седяха един до различен, само че тогава няколко мощни изяви на Тодор Скримов, в това число и негов ас, дадоха преднина на България от 23:21. Веднаха по-късно Скримов прати сервис в мрежата, а неверно подаване на разпределителя Георги Братоев при идващото разиграване разреши на Китай да изравни при 23:23.

България имаше геймбол при 24:23, само че той бе пропуснат, а незабавно по-късно Китай осъществя още две точки, с цел да завоюва първия гейм.

Това бе и преломният миг в мача и в идващите два гейма домакините изрично бяха по-добрият тим на терена. С отлична игра в отбрана и мощен сервис китайците тормозеха посрещането на българския тим. Най-видно преимуществото на домакините бе в третия сет, в който те водеха в един миг с 22:13.

Най-резултатен за спечелилите от Китай Чуан Цзян, който наниза 16 точки. 14 прибави Чжъцзя Чжан.  За България Светослав Гоцев приключи с 9 точки, 8 означи Тодор Скримов, а със 7 приключи Николай Учиков.

В събота е идващият мач на България на шампионата. Отново в Нинбо противник ще бъде отборът на международния първенец Полша. Мачът е от 11 часа българско време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР