Националният отбор на България по волейбол победи Иран с 3:0

...
Националният отбор на България по волейбол победи Иран с 3:0
Коментари Харесай

България победи Иран с 3:0 на Световното по волейбол

Националният тим на България по волейбол победи Иран с 3:0 (25:19, 28:26, 26:24) в среща от седма група на втората фаза от международното състезание, на което страната ни е хазаин дружно с Италия.
Преди седмица " трикольорите " отстъпиха на същия този противник с 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25), само че през днешния ден си отмъстиха и резервират шансове за място в Топ 6 на Мондиала.

За да стигнат до финалите в Торино, " лъвовете " би трябвало да победят Съединени американски щати на следващия ден и Канада в неделя.

" Трикольорите " завоюваха първата част против Иран с 25:19 точки, а вторият гейм вървеше точка за точка, преди азиатците да поведат с две при 24:22 и да се приближат оптимално до равнене. С помощта на капитана Виктор Йосифов българите означиха три следващи точки и затвориха гейма на 26, оповестява bTV.

Третата част също бе равностойна, като при 21:20 Тодор Скримов осъществя три следващи аса и даде четири благоприятни условия за нашите да затворят мача. Иранците отразиха и четирите, само че по-късно Валентин Братоев осъществя две следващи офанзиви, с цел да донесе успеха.

Така България има актив от 12 точки и заема второ място в групата зад тима на Съединени американски щати, който записа шестата си поредна победа на шампионата след 3:1 гейма против Канада. Американците имат 16 точки и на следващия ден ще са противник на българите. Двубоят още веднъж е от 20:40 часа в „ Арена Армеец “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР