Националният отбор на България по волейбол изпусна златен шанс да

...
Националният отбор на България по волейбол изпусна златен шанс да
Коментари Харесай

Контузия и изпуснат мачбол лишиха България от олимпийската мечта

Националният тим на България по волейбол изпусна златен късмет да се класира на Олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 година. " Лъвовете " изиграха страхотни първи три гейма против Бразилия, само че не устояха в най-важните моменти и изгубиха от олимпийския първенец с 2:3 (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15), а с това пропуснаха може би най-хубавият късмет да се доберат до Олимпиадата след година.
България изигра удивителен първи гейм, в който водеше от самото начало, а Мартин Атанасов, Йосифов и Гоцев демонстрираха ужасно разибрателство със Сеганов. В края Бразилия можеше да обърне развоя, само че две основни точки на Гоцев взеха решение гейма в интерес на родния състав.
В началото на втория гейм Тодор Скримов получи доста тежка контузия, откакто изкълчи съществено глезена си и трябваше да бъде изваден от игра. Розалин Пенчев се включ на негово място и записа доста мощен гейм, а България нямаше никакви проблеми и завоюва и втория гейм, доближавайки се на един от крайната цел - 2:0.
Разковничето в мача се окаа изгубеният трети гейм. България водеше на първата техническа пауза с 8:4, само че последователно изпусна задатъка си, а двата отбора почнаха да играят точка за точка. " Лъвовете " избавиха куп сет точки за Бразилия, само че и изпуснаха мач бол. Пенчев пропусна няколко доста значими офанзиви на отбора, а в последна сметка Бразилия възкръсна и завоюва с 30:32.
Последва елементарен гейм за олимпийския отличник, а в тайбрека опитът на Бразилия си сподели думата. Атаките на Сеганов и Гоцев бяха разгадани в самото начало от бразилския блок, като " селесао " поведе с 2-3 точки и до края не изпусна задатъка си - 2:3 за Бразилия и сълзите останаха за момчетата на Силвано Пранди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР