Националният отбор на България по ММА за мъже, жени и

...
Националният отбор на България по ММА за мъже, жени и
Коментари Харесай

Българските ММА бойци спечелиха 18 медала от Европейското първенство в Белград

Националният тим на България по ММА за мъже, дами и младежи завърши присъединяване си на Европейското състезание в Белград с два сребърни и 6 бронзови медала. С тях извоюваните от българските ММА бойци медали от всички възрастови групи стават общо 18.
Прочетете още
Европейски вицешампиони и сребърни медалисти в своите категории станаха Ивелин Минев (61.2кг, младежи) и Георги Христов (120.2кг, мъже). С бронзови медали се окичиха Теодора Узунова (56.7кг младежи), Ангел Алиев (52.2кг младежи), Петър Недков (65.8кг младежи), Георги Петров (93кг, младежи), Драгомир Пашов (120.2кг младежи) и Виктор Иванов (70.3кг, мъже). Освен осемте извоювани медала, други девет българските национали съумяха да доближат до класиране измежду най-хубавите 8 в категориите си - Росен Василев (56.7кг, младежи), Светослав Иванов (65.8кг, младежи), Ангел Янков (70.3кг, младежи), Кристиян Канев (77.1кг, младежи), Благовест Димитров (83.9кг, младежи), Спас Хаджиев (93кг, младежи), Костадин Христов (70.3кг, мъже), Божидар Иванов (77.1кг, мъже) и Никола Иванов (93кг, мъже).

“Европейското състезание в Белград се оказа най-големия ММА конгрес проведен в миналото в Европа. В рамките на 10 дни, Международната федерация по ММА - IMMAF, съумя да организира надпревари и да дефинира най-хубавите бойци на Европа във всички възрастови групи, като най-малките състезатели бяха на 12 години. Радвам се, че още веднъж показахме на всички, че в БФММА работим вярно, като не стопираме да се развиваме и да сътворяваме първенци и спортисти на международно равнище. Успяхме да извоюваме общо 18 медала, в това число две европейски трофеи. Играхме на други два финала, в единия от които на 100% бяхме ощетени от съдиите. Класирахме България на 4-то място в отборното класиране при възрастовите групи под 18 години. Един орден не ни доближи да създадем същото и при мъжете. Като ръководител на БФ ММА, приветствам всички състезатели, треньори, ръководители на клубовете членуващи в БФ ММА, членовете на Управителния съвет, както и всички които ни поддържат и са съпричастни към нашата активност, за добре извършената подготовка и отличното показване на Европейското състезание в Белград ” - сподели ръководителят на БФММА и някогашен войник на UFC - Станислав Недков.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР