Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България се бори срещу Полша, но ще играе за бронза на Европейското във Варна

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години ще играе за бронзовите медали на Европейското състезание, на което сме домакини във Варна. Момичетата на треньорката Веселина Златева се бориха против мощния отбор на Полша, само че в последна сметка отстъпиха с 30:36 (19:22) във втория полуфинал на шампионата, игран довечера пред към 500 фенове в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

По този метод българските девойки ще спорят за бронзовите оценки на шампионата. Съперник на България ще бъде съставът на Украйна, койтоо загуби първия полуфинал от Сърбия с 18:22. Битката за бронза сред България и Украйна ще бъде на следващия ден (21 юли) от 15,30 часа в зала " Конгресна ", а по-късно от 18,00 часа ще бъде огромния край за купата сред Полша и Сърбия.

Двата отбора играха доста равностойно и динамично през първото полувреме, само че въпреки всичко младите полякини бяха малко по-добри и се отдръпнаха на почивката с преднина от 22:19. Полша продължи да играе по-добре в офанзива и в отбрана и през втората част, усили преднината си и в последна сметка завоюва с 36:30, с което се класира за огромния край на следващия ден.

Над всички за българския отбор беше Маринела Панайотова със страхотните 13 гола и закономерно беше оповестена за най-полезна състезателка (MVP) за тима в мача, само че и нейните старания не се оказаха задоволителни за триумфа. Мария Маслева добави още 6 попадения. За " Дружина полска " Габриела Харич осъществя 7 гола, а Лучина Собецка и Магда Виецковска прибавиха по 6 попадения за успеха. Въпреки това, за най-полезна състезателка от Полша беше избрана Катаржина Циган, която се регистрира с 5 гола за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР