Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България падна от Сърбия на Европейското за девойки, на полуфинал срещу Полша

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години приключи със загуба в груповата фаза на Европейското състезание, на което сме домакини във Варна. Воденият от Веселина Златева отбор отстъпи на мощния състав на Сърбия с 12:21 (6:9) в последния си мач от Група А на шампионата, игран довечера пред към 500 фенове в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

Срещата беше без изключително значение и за двата тима, които към този момент си бяха обезпечили място на полуфиналите. Така Сърбия стана победител в групата с 8 точки след 4 победи от 4 мача, а българските девойки останаха втори с 2 победи, 1 тъждество, 1 загуба и 5 точки. По този метод България ще играе на полуфиналите против спечелилия от другата Група В - Полша, до момента в който младите състезателки на Сърбия ще спорят с втория от тази група - Украйна. Полуфиналните срещи ще са в събота (20 юли) надлежно от 20,00 и 17,30 часа в зала " Конгресна ".

Сръбските състезателки бяха брилянтни в отбрана през първото полувреме, до момента в който българките имаха голям брой пропуски и означиха единствено 6 гола. Така почивката пристигна при 9:6 за Сърбия. Междувременно капитанката и вратарка на България Ивон Дюлгерова се контузи доста тежко и бе сменена. Сърбия продължи да играе по-добре и да диктува играта през втората част и закономерно се поздрави с успеха след безапелационното 21:12.

Най-резултатна за България беше Габриела Цонева с едвам 3 гола и беше оповестена за най-полезна състезателка (MVP) за отбора в мача. Мари Томова и Мадлен Тодорова прибавиха по 2 попадения. За сръбкините Йована Йовович осъществя 7 гола за успеха и беше избрана за MVP за отбора в срещата. Наташа Ловрич добави още 4 попадения за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР