Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България на полуфинал на Европейското за девойки след драматично равенство с Гърция

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години на процедура се класира за полуфиналите на Европейското състезание, на което сме домакини във Варна. Воденият от Веселина Златева отбор направи извънредно трагично тъждество против състава на Гърция - 26:26 (11:11) в третия си мач от Група А на шампионата, игран довечера пред към 200 фенове в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

По този метод българските девойки са твърдо на второ място в класирането с 2 победи, 1 тъждество и 5 точки. България е сигурен полуфиналист, защото това беше последната среща за отбора на Гърция, който остава 3-и с 4 точки след 1 победа, 1 тъждество и 2 загуби, с което ще продължи битката за местата от 5-о до 8-о. Утре (18 юли) пък България ще играе със Сърбия, която е с 3 победи от 3 мача и 6 точки, в последната си среща от груповата фаза, която ще бъде и пряк конфликт за първото място. Двубоят е още веднъж от 19,00 часа в зала " Конгресна ".

Гърция стартира по-добре през първото полувреме и поведе с 9:3, само че по-късно българските девойки демонстрираха отлична игра в отбрана и стигнаха до тъждество 11:11 на почивката. Двата тима продължиха да играят динамично и през втората част и резултатът се движеше гол за гол. Гърция изпусна страховит късмет за успеха в последните секунди като пропусна 7-метрово мятане. Така срещата приключи при 26:26, което бе задоволително на България да се класира за полуфиналите.

Най-резултатна за българския отбор беше Мари Томова с 8 гола за успеха, която закономерно беше оповестена и за най-полезна състезателка (MVP) на мача. За гъркините Екатерини Кукмиси заби страхотните 13 попадения, само че и нейните усили     не бяха задоволителни за триумф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР