Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България тръгна с разгром над Великобритания на Европейското за девойки във Варна

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години стартира с разгромна победа присъединяване си на Европейското състезание, Дивизия Б, на което сме домакини във Варна. Воденият от Веселина Златева отбор отнесе Англия с 38:16 (17:8) в първия си мач от Група А на шампионата, игран довечера в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

 
Утре (15 юли) българските девойки ще изиграят втората си среща от групата против коравия отбор на Исландия, който през вчерашния ден би Гърция с 22:14, а през днешния ден почива. Двубоят е още веднъж от 19,00 часа в зала " Конгресна ".
 
След сложното начало, в което българските девойки изпуснаха доста шансове в офанзива и имаха известни приблеми в отбрана, те заиграха доста по-добре и приключиха първото полувреме с разлика от 9 гола - 17:8. През втората част младите български " лъвици " демонстрираха класата си, бяха доста по-концентрирани, вкараха съвсем всяка опция за попадение и завоюваха с разгромното 38:16.
 
Най-резултатна за българския отбор беше Мадлен Тодорова с 9 гола за успеха и закономерно бе оповестена за най-полезна състезателка (MVP) на мача. Мария Маслева и Карина Саменова прибавиха по 5 попадения за триумфа. За британките Камила Джесън Селтър приключи едвам с 3 гола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР