Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България започва битката на Европейското по хандбал за девойки във Варна днес

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години стартира през днешния ден борбата за призово класиране на Европейското състезание, Дивизия Б, във Варна. Воденият от Веселина Златева, Анита Хараланова и Лидия Ковачева български отбор излиза довечера в 19,00 часа в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта за първия си мач от предварителна Група А против състава на Англия.

Британките към този момент изиграха една среща, в която бяха пометени от тима на Сърбия с 13:35, на полувремето 6:20. Другите два състава в групата са Исландия и Гърция, които през вчерашния ден приключиха при резултат 22:14 (13:7) дуела между тях. В Група В спорят Полша, Финландия, Украйна, Израел, Босна и Херцеговина. В първия ден от шампионата Полша обърна Израел от 11:16 на полувремето до 33:29, а Украйна надигра Босна и Херцеговина с 30:21 (16:12). Отборът на Финландия почиваше.

Българският отбор - бронзов медалист Европейското състезание, Дивизия Б, за девойки до 17 години от 2017-а в Македония, е в подготовка за шампионата от средата на юли. Националките организираха лагер в Габрово, а от началото на тази седмица упражняват в Двореца на културата и спорта във Варна. Гръбнакът на тима е построен от състезателки на първенеца Бъки - Ивон Дюлгерова, Йоана Костова, Мадлен Тодорова, Емилия Самуилова, Мари Томова, Карина Съменова, Екатерина Стефанова, Габриела Цонева, Рени Еремиева, Силвия Якова, Ивета Христова, Маргарита Христова и Стефани Петрова. В състава са и гардовете Мария Маслева (Панагюрище) и Маринела Панайотова (Хасково), които през миналия сезон играха за вицешампиона при дамите Шумен 98, както и на Анита Костадинова и вратарката Силвия Бондова от Ники спорт (Сливница). Старши треньор на тима е Веселина Златева, с помощници Анита Хараланова и Лидия Ковачева. Лекар на отбора е доктор Пламен Панов, а физиотерапевт - Радина Димитрова.

Мачовете на тима от предварителната фаза стартират през днешния ден с дуела против Англия. Утре (понеделник) тимът ни ще срещне коравия отбор на Исландия, в сряда е мачът на националките ни с Гърция, а в четвъртък е конфликтът с един от главните кандидати за първото място в шампионата - Сърбия. Всички срещи на България са с начален час 19,00.

Шампионатът беше открит публично през вчерашния ден в наличието на Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на град Варна Иван Портних, шефа на дирекция " Спорт " в морската столица Кристиан Димитров, президента на Българска федерация хандбал Росица Бакърджиева и почетният президент на Европейската федерация по хандбал (EHF) Жан Брио.

sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР