Националният отбор на България по хандбал за девойки до 17

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 17
Коментари Харесай

Девойките до 17 години започват срещу Фарьорски острови на Европейското в Грузия

Националният тим на България по хандбал за девойки до 17 години отпътува през вчерашния ден за Грузия, където от през днешния ден (3 август) до идната неделя (11 август) ще се организира Европейско състезание за тази възраст. Това ще бъде първо присъединяване на сходен конгрес за тази групировка, подкрепяна от Корпорация " Развитие ". Тя беше селектирана по време на шампионата " Да се срещнат най-хубавите ", извършен през месец април предходната година в зала " Орловец " в Габрово. Старши треньор на отбора е Петя Панчева, с помощници Ирина Миладинова и Тефик Парафитов.

10 тима ще вземат участие в шампионата. България е в една предварителна група със Сърбия, Украйна, Фарьорски острови и Гърция. В другата група са тимовете на Литва, Финландия, Швейцария, Латвия и домакините от Грузия. Първият мач на българските девойки е на следващия ден (4 август) против Фарьорски острови от 11,00 часа българско време.

България е бронзов медалист от предходното състезание за девойки до 17 години, което се организира в Македония през 2017 година. В дребния край тогава тимът ни се наложи над домакините с 30:25. Страната победител от шампионата в Грузия ще получи опция да взе участие в Европейските шампионати за девойки до 17 и до 19 години през 2021 година при топ сан тимовете, както и на Световното за девойки до 18 години през 2020-а.

В състава за шампионата в Тбилиси са четири състезателки на Бъки (Габрово) – вратарката Преслава Стойчева, Мари Томова, Стефани Петрова и Иванела Арнаудова. От Хасково са Василена Шомова, Катерина Ванчева и Лорета Радославова, от Ники спорт (Сливница) – Анита Костадинова и Симона Петрова, от Албатрос (Бургас) – Калина Бакалова и Иванина Петрова. По един представител в националния тим имат Етър 64 (Велико Търново) – Веселина Иванова, Нове 99 (Свищов) – Кристина Цветанова, Панагюрище – Катрин Чочева и Свиленград – Жаклин Петкова.

sport-gabrovo.com

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР