Националният отбор на България по футзал научи съперниците си в

...
Националният отбор на България по футзал научи съперниците си в
Коментари Харесай

България приема във Варна Албания, Андора и Сан Марино в квалификациите за ЕП по футзал

Националният тим на България по футзал научи противниците си в първия квалификационен кръг за Европейското състезание през 2022 година, което ще се организира в Холандия. Нашите ще срещнат Албания, Андора и Сан Марино. Двубоите от групата ни ще се проведат в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта от 29 януари до 1 февруари.

``
реклама

Победителят в квартета се класира непосредствено за идната фаза, а заелите второ място и пет от най-добре класиралите се на трето място в деветте предварителни групи ще играят плейофи на разменено посещение, спечелилите от които също вземат квоти за идващите квалификации. Общо групите са 9, като 3 от тях са с по 3 тима.
" Лъвовете " към този момент са срещали два от трите си противника. За страдание Албания ни нанесе тежка загуба в Двореца през 2017 година За сметка на това отборът ни записа безапелационен триумф над Андора в София преди години. Сан Марино е дебютант в конкуренцията и не се чака да затрудни някой от останалите тимове.
Един от дългогодишните и най-опитни играчи, който в последно време се занимава старателно и с треньорство, Благовест Марев бе потърсен за коментар от " Петел " за възможностите ни. " Засега не мога да кажа дали групата е преодолима. Футзалът ни е на такова равнище, че би трябвало да търсим положително показване. За нас на този стадий е по-важно да развиваме футзала, а не да търсим класиране. Ако реализираме класиране, това ще е първата крачка за развиването. Но в случай че инцидентно това не се случи, не би трябвало да се вършат нещастия, а да се продължи с доста работа. Спомням си, че с брат ми Бойчо участвахме при успеха над Андора, в която даже вкарахме по два гола. Ако не се неистина, ги бихме с 8:3, като помня, че имахме 9 точни удара. Те обаче са покрай Испания и се развиват непрекъснато, попивайки доста тактически неща от съседите си. Сан Марино, мисля, че са дебютанти, не са придирчив тим и са преодолими. Албанците са си любимец, с тях на този стадий не можем да се мерим ", сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР