Националният отбор на България по футбол завърши 1:1 с Украйна

...
Националният отбор на България по футбол завърши 1:1 с Украйна
Коментари Харесай

Националите по футбол изтръгнаха равенство от Украйна в контрола |

Националният тим на България по футбол приключи 1:1 с Украйна в контролна среща в Одеса. И двата тима ще имат след 4 дни публични мачове, само че с друга стойност. Украйна излиза в пряк мач за класиране на бараж за Мондиал 2022 против Босна и Херцеговина. Нашите пък излизат против Швейцария, като битката ни е за третото място в групата, което ще увеличи коефициента на отбора ни.

Отлично се оправиха и двамата вратари на България Николай Михайлов и дебютанта Светослав Вуцов, които отчаяха нападателите на четвъртфиналиста на Евро 2020.

Украйна имаше тотално предимство по всички индикатори, сътвори 35 благоприятни условия за гол. В края на мача владеенето на топката беше 72 на 28 % в интерес на домакините.

Домакините преобладаваха също по този начин и преди почивката и непрекъснато нападнаха. В края на мача ударите бяха 17:2 за Украйна, от които 8:1 в очертанията на вратата.

Владеенето на топката беше 69 на 31 % в интерес на домакините, само че по този начин или другояче българската врата остана неразпечатана.

Особено съществени проблеми имаше България по левия фланг, където Ярмоленко направи най-малко 7-8 пробива без Велковски да успее да го спре един против един.
Преди мача селекционерът на Украйна Олександър Петраков получи подарък от българския си сътрудник. Ясен Петров му подари фланелка на нашия тим с името на треньора на съперника на гърба.

Още в 34-ата секунда Ярмоленко сътвори първата опция в мача, откакто проби от дясно, влезе в наказателното поле и центрира. Топката отиде у Зинченко, който от близко я прати над гредата на Николай Михайлов. Нашите дадоха отговор в идващите минути с офанзива на Десподов и извоюван корнер от Радослав Кирилов.

Двамата украинци повториха комбинацията в 7-ата минута. Ярмоленко още веднъж подмина Димитър Велковски, центрира за Зинченко, който отново не съумя да нанесе удар.

Трудностите за Велковски продължиха и в 12-ата минута, когато Ярмоленко проби отново и центгрира, само че този път Довбик от 3 метра изпрати топката в навън. След това Зинченко опитва удар и Михайлов мазета. Само след 2 минути попадание на Довбик беше анулирано поради засада. В 24-ата минута Турицов на косъм се отърва да не провокира дузпа за домакините, откакто повали навръх границата набралия скорост Зубков. Същият този Зубков тормози Михайлов още веднъж единствено след 3 минути, само че българският вратар се оправи някак, въпреки топката да отскочи пред него.

Атаките към българската врата продължиха, като в 34-ата минута Николай Михайлов хвана топката с една ръка след удар на Ярмоленко. Капитанът на България я ритна мощно от ръка напред, тя тупна към дъгата, там Матвиенко и Тимчик не се схванаха. Радослав Кирилов дебнеше обстановката, съумя да открадне топката и я прокара около вратаря Бушчан.

Зубков можеше да изравни в 38-ата минута, излизайки самичък против вратаря ни след двойно подаване. Димитър Велковски обаче самопожертвувателно с шпагат мазета в корнер. Отново Добвик от 3 метра не съумя да вкара две минути по-късно. Поредната опция за домакините се откри в последната секунда на първата част. Той отрази удар на Зинченко, а по-късно и опита за добавка на Довбик от два метра.

Украйна стартира в същия жанр и второто полувреме, само че ударът на Зинченко се отби в страничната греда. В 56-ата минута при следващото меле пред нашата врата топката още веднъж попадна вътре, само че съдията отсъди още веднъж засада. Телевизионните повторения демонстрираха, че фактически Ярмоленко е бил зад българската отбрана.

Дебютантът Светослав Вуцов отрази и един рисков удар на Руслан Малиновски след поредност нови положения пред нашата врата.

В 79-ата минута украинците най-сетне изравниха след ужасяващия напън, който продължи и през втората част. Тарас Степаненко простреля Светослав Вуцов с удар от 20-ина метра по диагонала. Преди това офанзивата продължи повече от минута и половина, имаше удари, центрирания.

Вече в добавеното време пристигна нов пропуск, този път на Коваленко от 2 метра. Минута по-късно и Яремчук стреля, само че Вуцов извади в корнер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР