Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:2 на

...
Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:2 на
Коментари Харесай

Лъвовете стартираха годината със загуба от Катар |

Националният тим на България по футбол отстъпи с 1:2 на домакина на Световното състезание Катар в контролна среща. Така нашият отбор стартира 2022-а година с проваляне. Последната победа на българския тим като посетител е от преди три години и половина, когато в мач от Лигата на Нациите надвихме Словения с 2:1. При Ясен Петров пък в контролните мачове селекцията ни има единствено една победа – 4:1 над Грузия в София.

Преди срещата българският треньор Ясен Петров съблюдава наложената от самия него традиция да подарява фланелка на нашия отбор. Този път с подобен сувенир се снабди и наставникът на катарците Феликс Санчес.

Домакините поведоха след тъкмо изпълнена дузпа от Акрам Афиф в 26-ата минута. Нарушението беше осъществено от Божиков, който изблъска в тил Педро Мигел Кореа. Съдията от Саудитска Арабия прегледа обстановката обширно с ВАР, само че по-късно удостовери нарушаването и подреди осъществяване. Михайлов хвана ъгъла, само че осъществяването на Афиф беше прекомерно положително.

Секунди по-късно Ники Михайлов избави вратата си от втори гол.

В 42-ата минута България можеше да стигне до равенството, само че вратарят на Катар сподели котешки инстикт и извади влизащата със мощ под гредата изстреляна от Тодор Неделев топка от фаул. 5 минути по-рано Кирил Десподов получи подаване от Делев, напредна, само че по-късно се забави и вторият му опит за удар беше блокиран от бранител.

Българите подвигнаха много темпото през второто полувреме и направиха няколко положителни офанзиви, които приключиха с корнер и свободен удар от страни. Напрежението пред катарската врата обаче бързо беше заличено.

България изцяло разумно изравни в 61-ата минута посредством Кирил Десподов. Тодор Неделев и Кристиан Малинов разиграха, а нисичкият полузащитник на белгийския Льовен пусна зад тила на бранител. Десподов се стрелна напред и въпреки да беше дребен ъгъла, съумя да прокара топката през краката на катарския вратар Мешаал Бершам.

Противно на събитията на терена, България пусна втори гол, който пристигна от статично състояние и поради неразчетено излизане на вратаря Николай Михайлов. В 75-ата минута централният бранител Коуки изпревари българския пазач и прати топката в нашата врата след подаване от страни от фаул на Акрам Афиф.

След 80-ата минута България имаше няколко положителни офанзиви, които обаче не бяха приключени тъкмо. В 83-ата Десподов и влезлият като запаса Доминик Янков си попречиха кой да нанесе удар от 10-ия метър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР