Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна
Коментари Харесай

България U16 изнесе нова лекция по пътя към полуфиналите на Европейското

Националният тим на България по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст продължава с безупречното си показване на Европейското състезание в Дивизия " Б ", което се организира в София. Селекцията на Юлиян Аладжов придвижи положителната си форма от груповата фаза и в елиминациите, откакто довечера отнесе Австрия с 96:71 (30:5, 22:21, 19:15, 23:28) в зала " Универсиада ", с цел да се класира за полуфиналите на шампионата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

Във етапа преди финала " лъвчетата " ще се изправят против Босна и Херцеговина или Финландия, които ще премерят сили в последния четвъртфинален конфликт през днешния ден.

Това бе пета поредна победа за националите ни на Европейското състезание, откакто те записаха четири поредни триумфа в своята група " B ", където приключиха на първото място в конкуренцията на Чехия, Швейцария, Исландия и Люксембург.

Днес обаче момчетата на Юлиян Аладжов несъмнено изиграха най-хубавия си мач на шампионата до този миг, защото още през цялото време на срещата не оставиха никакъв късмет за лесни точки на своя противник. Старт от 30:5 в откриващия интервал в интерес на българския тим значително предопредели крайния излаз в срещата, като до самия край " трикольорите " не изпуснаха разликата да пада под 18 точки в тяхна изгода.

Александър Жилев приключи като най-резултатен за успеха на България U16 с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 битки. Станислав Хинков осъществя още 19 точки, а Александър Гавалюгов (6 битки, 5 асистенции) и Теодор Трифонов (9 борби) прибавиха по 17 точки всеки.

Имран Сулянович сложи 13 точки против името си за Австрия. Фин Шот и Нико Железник се разписаха с по още 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР