Националният отбор на България намали драстично шансовете си да продължи

...
Националният отбор на България намали драстично шансовете си да продължи
Коментари Харесай

България се опита, но не успя да вземе гейм на САЩ

Националният тим на България понижи фрапантно възможностите си да продължи в идната фаза на Световното състезание по волейбол, откакто загуби от Съединени американски щати с 0:3 гейма (20:25, 23:25, 24:26) във втория си мач от група C в Катовице, Полша. В първия си мач възпитаниците на Николай Желязков отстъпиха със същия резултат от домакините от Полша.

Американците демонстрираха безапелационна игра в първия гейм, само че след това българските волейболисти не се отхвърлиха и доста малко не им стигна да вземат най-малко гейм от тях. Втората част беше много равностойна, само че още веднъж беше на сметката на Съединени американски щати.

В третия гейм България имаше задатък от четири точки, а в края му можеше да реши всичко в частта, само че пропусна цели три геймбола. Страхотна серия на американците ги измъкна от обстановка 21:24 до 26:24 и по този начин те записаха втори следващ триумф с 3:0 след този против Мексико и си осигуриха присъединяване на 18/-финалите.

Последният мач на България от груповата фаза е във вторник с Мексико от 18:30 часа. „ Лъвовете “ към момента не са изгубили шансове да продължат напред, като победа с 3:0 против мексиканците може да ни подреди измежду четири от шестте най-хубави трети тимове.

Българският тим отстъпваше при началния удар на своя съперник, като позволи и повече неточности - 22, против 19 за състава на Съединени американски щати. Цветан Соколов още веднъж беше най-резултатен за българския състав с 15 точки. Включилият се от пейката Аспарухов добави още 10 точки. За спечелилите Тори Дефалко се отличи с 13 точки. Неговите съотбонници Арън Ръсел и Матю Андерсън прибавиха по 11 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР