Националният отбор на Австралия по баскетбол остана без старши треньор

...
Националният отбор на Австралия по баскетбол остана без старши треньор
Коментари Харесай

Австралия остана без треньор за олимпийските игри в Токио

Националният тим на Австралия по баскетбол остана без старши треньор за Олимпийските игри в Токио, откакто наставникът Брет Браун подаде оставка.

59-годишният американец бе назначен на поста на 26 ноември 2019 година с концепцията да изведе " кенгурата " на Олимпийските игри в Токио, които трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от ковид обаче те бяха отсрочени с година.

Самият Браун неотдавна бе освободен от клубния си отбор Филаделфия 76ърс, на който бе отпред от 2013 година насам. Той уточни, че несигурността към треньорското му бъдеще и фактът, че в изискванията на пандемия ще има съществени компликации да пътува сред Съединени американски щати и Австралия, са натежали при решението му да се откаже от треньорския пост в националния тим на Австралия.

С изключение на интервал от 1998 до 1999 година, сред 1988 и 2002 година Браун работи в тимове от Нова Зеландия и Австралия, като през 1994 година изведе отбора на Норт Мелбърн Джайънтс до купата в локалната Национална баскетболна лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР