Националният отбор на Англия изстрада своето класиране за финала на

...
Националният отбор на Англия изстрада своето класиране за финала на
Коментари Харесай

Англия е на финал на Евро 2020

Националният тим на Англия изстрада своето класиране за финала на Евро 2020. „ Трите лъва " дочакаха своя момент и победиха Дания с 2:1 след продължения. Редовното време на „ Уембли " приключи при 1:1.

В борбата за трофея на 11 юли (неделя) играчите на Гарет Саутгейт ще срещнат Италия, който в профил Испания на полуфиналите.

С триумфа Англия стигна до своя първи край на Европейско състезание. Това е и първи край на огромен шампионат от 55 години насам, откогато отборът завоюва Световното състезание през 1966 година на родна земя.



Зрителите на извънредно завладяващия конфликт станаха очевидци на цялостен поврат, гол от фаул, автогол и дискусионна дузпа с добавка по-късно. Попаденията бяха осъществени от Микел Дамсгорд и Хари Кейн, а Симон Кяер означи в личната си врата за 1:1.

Датчаните съумяха да противодействат до към 60-ата минута, след което британският отбор тотално доминираше на терена, пробвайки да преодолее гъстата отбрана на „ аления динамит “. Това се случи едвам в първото продължение на мача, когато основният арбитър благодарение на системата за видеоповторение (ВАР) уточни бялата точка за нарушаване против Рахийм Стърлинг.

Забележително наличие имаше в ложите на оборудването в Лондон. Срещата онлайн изгледаха Принц Уилям, английският министър-председател Борис Джонсън, неговата половинка, Фредерик - престолонаследник на Дания, брачната половинка му Мери и синът им принц Кристиан.

Първият прецизен удар в очертанията на вратата на Дания пристигна в 13-ата минута след изстрел на Рахийм Стърлинг, само че не съумя да затрудни по никакъв метод вратаря Каспер Шмайхел, който улови топката несъмнено.

В 16-ата минута отбраната на " трите лъва " загуби топката, тя попадна в Пиер-Емил Хойберг, който стреля по земя отдалеко, само че ударът беше слаб.

Дания откри резултата за 1:0 в 30-ата минута на мача. Микел Дамсгорд извърши директен свободен удар по ослепителен метод, като топката влезе безусловно под напречната греда на вратата, защитавана от Джордан Пикфорд. Попадението бе първо в мрежата на " трите лъва " от месец март насам, завършвайки серия от 691 минути без позволен гол.

В 38-ата минура Каспер Шмайхел избави вратата си след удар от близко на Рахийм Стърлинг.

Играчите на Гарет Саутгейт се върнаха бързо в мача за 1:1 , още преди почивката. В 39-ата минута Англия отговори на удара след чудесна офанзива по десния фланг. Хари Кейн подаде на Букайо Сака, който напредна бързо, с цел да центрира остро в наказателното поле към Рахийм Стърлинг. Атакуващият състезател на Манчестър Сити от непосредствена непосредственост щеше да засече топката, само че тя се отби в крайници на капитана на датчаните Симон Каяер и влезе в мрежата. Това бе и 11-ият автогол от началото на Евро 2020.

Малко след подновяването на играта за второто полувреме вратарят на Англия Джордан Пикфорд трябваше да избавя мрежата си след удар на Каспер Долберг, само че в следствие страничният арбитър подвигна флага за засада.

В 55-ата минута Каспер Шмайхел с отлично разпъване избави вратата на Дания след удар с глава на Хари Магуайър. Около 10 минути по-късно Мейсън Маунт също стреля, само че стражът на " аления динамит " още веднъж беше на мястото си.

По този метод продължи срещата, в опит англичаните да стигнат до вратата на противника, а датчаните да се отбраняват с всички сили. Всичко това вкара мача в продължения след 1:1 в постоянното време.

В 93-ата минута Каспер Шмайхел избави след диагонален удар по земя на Хари Кейн. Малко по-късно и Фил Фодън тества светкавичните реакции на страна на " алените ".

В 102-ата минута ВАР се намеси, откакто се наложи да бъде преразгледана обстановка в наказателното поле на Дания след леко прикосновение на Матиас Йенсен с Рахийм Стърлинг. В 104-ата минута Каспер Шмайхел избави удара от дузпа на Хари Кейн, само че при добавката капитанът на Англия беше прецизен за 2:1.

До края на срещата „ аленият динамит “ по този начин и не съумя да откри мрежата на Джордан Пикфорд, а това след последния съдийски сигнал накара почитателите на „ Уембли “ да пеят познатият рефрен, който гласи, че футболът се е завърнал вкъщи, визирайки Англия, където е основана великата игра.

Стартови сформира:

Англия: Джордан Пикфорд, Кайл Уокър, Джон Стоунс, Хари Магуайър, Люк Шоу, Калвин Филипс, Деклан Райс, Букайо Сака, Мейсън Маунт, Рахийм Стърлинг, Хари Кейн

Селекционер: Гарет Саутгейт

Дания: Каспер Шмайхел, Яник Вестергаард, Симон Кяер, Андреас Кристенсен, Йоаким Мееле, Томас Дилейни, Пиер-Емил Хойберг, Йенс Ларсен, Микел Дамсгорд, Каспер Долберг, Мартин Брайтуайт

Селекционер: Каспер Хюлманд
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР