Националният осигурителен институтще започне изплащането на пенсиите през октомври чрез

...
Националният осигурителен институтще започне изплащането на пенсиите през октомври чрез
Коментари Харесай

Обявиха кога изплащат пенсиите през октомври

Националният застрахователен институтще стартира изплащането на пенсиите през октомври посредством пощенските станции на 9 октомври (понеделник) и ще приключи на 20 октомври (петък), оповестиха от пресцентъра на института.

На 3 октомври 2023 година (вторник) на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени паричните компенсации за бременност и раждане, за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец септември.

Датата за погашение на компенсациите за безработица през този месец е 16 октомври (понеделник).

ви съощби преди дни, че трудовият стаж след пенсиониране води до минимално нарастване на пенсията, а съвсем всеки трети въобще не е получил покачване на месечната сума. Това демонстрират данните на Националния застрахователен институт след последното служебно преизчисляване на пенсиите от 1 април тази година.

От тази дата са били преизчислени 335 932 пенсии, като максимален е броят на трудовите, при които няма нарастване – 92 234. Причините за това са разнообразни, като неналичието на нарастване се дължи най-много на прекомерно дребния в допълнение зачетен застрахователен стаж, изясняват специалистите от Национален осигурителен институт.

От тези, при които въпреки всичко е регистрирано повишаване на размера на пенсията, близо 89 000 съвсем не са го усетили, тъй като са получили сред 1 лева и 10 лева от горната страна, а единствено стотинки са взели 4255 възрастни. На 65 765 индивида сумата на месец се е повишила с сред 10 лева и 20 лева, а тези, чиито пенсии са нарастнали с повече от 20 лева, са едвам 36 170 души.

Средно пенсията за стаж и възраст на един работещ пенсионер след преизчислението се е повишила с 13,55 лева, при 10,45 лева нарастване през предходната година. За тези с инвалидни пенсии повишаването е със 7,29 лева и е по-малко по отношение на това преди година, когато е било над 11 лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР