Националният осигурителен институт започва изплащането на пенсиите за септември, като

...
Националният осигурителен институт започва изплащането на пенсиите за септември, като
Коментари Харесай

Започва изплащането на пенсиите за септември с еднократна допълнителна помощ от 50 лева

Националният застрахователен институт стартира изплащането на пенсиите за септември, като всички пенсионери ще получат към пенсиите си еднократна спомагателна сума от 50 лв..

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори следващ месец спомагателните 50 лева към пенсиите си, които обезпечи държавното управление в поддръжка на най-уязвимите в изискванията на пандемията, заяви министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на кабинета, което се организира посредством видеоконферентна връзка. " Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври на 2 120 000 пенсионери ", добави той във Facebook.

Премиерът заяви още, че с до 30 на 100 се усилват заплатите на чиновниците на Национален осигурителен институт, ангажирани с действия за предварителна защита на разпространяването на ковид. Те ще получат покачването до края на актуалната седмица, като за задачата са отпуснати в допълнение над 5 милиона лв..

С над 30 на 100 ще се усили и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване сред 30 000 и 33 000 безработни приблизително на месец в интервала от 1 октомври до 31 декември, посочи още министър председателят.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР