Националният осигурителен институт (НОИ) стартира проект Изграждане на система за

...
Националният осигурителен институт (НОИ) стартира проект Изграждане на система за
Коментари Харесай

НОИ стартира проект за подобряване качеството на експертизата на работоспособността

Националният застрахователен институт (НОИ) започва план " Изграждане на система за надзор върху експертизата на работоспособността ". Той се осъществя посредством контракт за осъществяване по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " (ОПРЧР), предпочитана ос " Модернизация на институциите в областта на общественото включване, опазването на здравето, равните благоприятни условия и недискриминацията и изискванията на труд ", финансирана на 100% от Европейския съюз (ЕС) посредством Европейския обществен фонд. Общата му стойност е 4 999 275,84 лева (с ДДС), а продължителността му е 18 месеца.

Проектът е от основно значение и съставлява значим инструмент на промяната и въвеждането на нови ограничения за развиването на държавното публично обезпечаване (ДОО). В тази връзка, част от дейностите по плана ще бъдат адресирани към осъзнаването на нуждата и предприемането на стъпки за осъществяване на нужните промени и допълнения на законодателни, стратегически и оперативни документи, за оптимално пълноценното използване на промяната както на равнище застрахователен институт, по този начин и в народен мащаб.

Основната цел на плана е подобрението на качеството на експертизата на работоспособността посредством повишение потенциала и ресурсното застраховане на Национален осигурителен институт чрез потреблението на дълбочинни количествени и качествени разбори, оптимизация на процесите, образования и доставка на нужното техническо съоръжение. Сред дилемите, които си слага той, са още основаването на нужния потенциал за разбор и идентифициране на рисковете при оценката на експертизата на работоспособността и за предварителна защита на злоупотреби и неточности, както и подобряването на качеството на експертизата на работоспособността посредством усъвършенстване на работните процеси и редуциране на периодите за надзор.

Чрез него ще се търси също и повишение на качеството и редуциране на периодите за обслужване на обезпечените лица. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР