Националният осигурителен институт (НОИ) спечели три награди от престижния конкурс

...
Националният осигурителен институт (НОИ) спечели три награди от престижния конкурс
Коментари Харесай

НОИ с три награди за добри практики

Националният застрахователен институт (НОИ) завоюва три награди от влиятелния конкурс на Института за обществена администрация (ИПА) за положителни практики в държавната администрация за 2017 година

Голямата премия в категория „ Технологични решения за намерено ръководство “ завоюва „ Национална система за разпределяне и погашение на пенсиите “. Отличеният план съставлява централизирана уеб-базирана вътрешна осведомителна система, посредством която се вкарват, валидират, обработват и съхраняват данните за разпределяне и погашение на пенсиите. Той поддържа както главните работни процеси в Национален осигурителен институт, по този начин и процесите по мониторинг, надзор и отчитане на осъществяването. Разработен е напълно с вътрешен потенциал на института и посредством него се покачва качеството на обслужване на жителите посредством представянето на услуги, заявявани и доставяни по разнообразни канали, в това число и по електронен път.

Второ място в същата категория бе присъдена на създадения и прилаган от териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Кърджали на локално равнище електронен продан на данни с над 20 институции. Въведената процедура бе оценена високо поради сериозния си принос за понижаване на административната тежест за осигурителите и обезпечените лица в област Кърджали.   

Със специфична грамота в категория „ Социална отговорност и обществено предприемачество “ бяха отличени станалите обичайни българо-германски консултационни дни. Индивидуалните съвещания по пенсионни въпроси на взаимни експертни екипи от България и Германия бяха избрани като обществено значима процедура с резистентен темперамент.  

 Конкурсът за положителни практики в държавната администрация на ИПА се организира всяка година и в него вземат участие планове на представители на централното и общинското ръководство. През 2017 година категориите, в които бяха връчени премиите, бяха три - „ Управление на хората “; „ Технологични решения за намерено ръководство “ и „ Социална отговорност и обществено предприемачество “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР