Националният осигурителен институт (НОИ) ще преизчислява служебно личните пенсии за

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще преизчислява служебно личните пенсии за
Коментари Харесай

НОИ поема преизчисляването на пенсиите, трябва само веднъж да подадете заявление

Националният застрахователен институт (НОИ) ще преизчислява служебно персоналните пенсии за трудова активност на хората, които са придобили застрахователен стаж след пенсионирането си. За задачата работещите пенсионери ще би трябвало да подадат еднократно заявление за годишно преизчисляване, а не всяка година да декларират това, както е сега . Това плануват утвърдени от държавното управление на днешното му съвещание промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, с които се облекчава административната тежест за жителите.
В резултат от измененията хората ще могат показват сметки за погашение на отпуснатите им пенсии освен в банки, само че и в други лицензирани от Българска народна банка снабдители на платежни услуги, както и в клонове на снабдители на платежни услуги, осъществяващи активност на територията на страната.
Идеята на смяната е усилване на ролята на така наречен електронно държавно управление. С промени в Административнопроцесуалния кодекс се планува опция за електронно връчване на разпорежданията, свързани с пенсиите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР