Националният осигурителен институт (НОИ) разработи и внедри Единен портал за

...
Националният осигурителен институт (НОИ) разработи и внедри Единен портал за
Коментари Харесай

Всички електронни услуги на НОИ са обединени във вече достъпен единен портал

Националният застрахователен институт (НОИ) създаде и внедри Единен портал за електронни услуги (ЕПЕУ).

Единният портал към този момент е наличен през интернет страницата на Национален осигурителен институт, консолидира в себе си всички съществуващи в института платформи и уеб-приложения за даване на административни и справочни услуги за парични компенсации, помощи, пенсии и обезпечени вземания. Той е интегриран с централизираните системи " е-Автентикация " и " Система за несъмнено електронно връчване ", поддържани от Министерството на електронното ръководство.

ЕПЕУ обезпечава единна входна точка за достъп посредством потребление на главните средства за електронна идентификация - ПИК на Национален осигурителен институт, ПИК на Национална агенция за приходите и всички типове квалифицирани електронни подписи (КЕП), издадени от снабдители на удостоверителни услуги у нас. Системата дава опция обезпечените лица, самоосигуряващите се и осигурителите с влизане единствено от едно място да декларират необятен набор от електронни услуги, проведени в цялостен азбучник на услугите.

Потребителите, разпознали се сполучливо през централизираната система " е-Автентикация ", получават достъп до така наречен " Електронно осигурително досие ", в което са включени три обособени съставния елемент – " Електронно осигурително досие за пенсия ", " Електронно социалноосигурително досие за обезпечени и самоосигуряващи се лица " и Електронно социалноосигурително досие за осигурители.

Към момента ЕПЕУ e наличен от рубриката " Е-услуги и информации " на интернет страница на Национален осигурителен институт, в която се намират и обособените входове на всички електронни услуги на института. За да се обезпечи равномерен преход в обслужването на потребителите цялото наличие на страницата е непокътнато непроменено. Предвижда се след това порталът да размени напълно тази потребителска секция на уеб страницата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР