Националният осигурителен институт (НОИ) превежда днес първите компенсации в размер

...
Националният осигурителен институт (НОИ) превежда днес първите компенсации в размер
Коментари Харесай

Осигурителният институт изплаща днес компенсации в размер на близо 275 хил. лева за 1065 работници

Националният застрахователен институт (НОИ) превежда през днешния ден първите обезщетения в размер на 60 на 100 от размера на осигурителния приход за месец януари 2020 година и дължимите осигурителни вноски за сметка на работодателя. Първите обезщетения получават 68 работодатели, за 1065 служащи, като общият размер на сумата е 274 273,71 лева, от които обезщетения 230 261,87 лева и осигурителни вноски 44 011,84 лева Тези суми ще постъпят в сметките на работодателите на следващия ден, цялостният лист на обезщетените работодатели е оповестен на формалната интернет страница на Национален осигурителен институт, меню Достъп до информация.

Компенсациите се изплащат за служащи и чиновници при работодатели, избрани от Агенция по заетостта като отговарящи на изискванията на Постановление на Министерския съвет № 55 от 30 март 2020 година, за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците при изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Компенсациите се изплащат поотделно за всеки месец, след приключването на съответния месец. Сега се изплащат единствено за дните от март т.г.. При изчисляването им Национален осигурителен институт прави инспекции за съществуването на трудово правно отношение с служащите и чиновниците преди датата на оповестяване на изключителното състояние – 13 март 2020 година, и надлежно дали правното отношение не е прекъснато след тази дата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР