Националният оперативен щаб незабавно да предложи здравен протокол, по който

...
Националният оперативен щаб незабавно да предложи здравен протокол, по който
Коментари Харесай

Партия МИР: Да се направи публично обсъждане на здравния протокол за изборите

Националният действен щаб неотложно да предложи здравен протокол, по който да бъдат извършени идните парламентарни избори и той да бъде обществено разискван с всички участници в изборния развой. Това настояха от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).
„ Здравните управляващи, както и Националният действен щаб би трябвало в най-кратко периоди да предложат при какви параметри на заболеваемост каква предизборна акция ще се организира, както и ясно написан здравен протокол за здравните ограничения в самия избирателен ден “, това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Той сложи този въпрос и по време на консултациите при президента Румен Радев, в които МИР взе интензивно присъединяване.
 Партия МИР изиска незабавна оставка на Фандъкова Партия МИР изиска незабавна оставка на Фандъкова
Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), водена от Симеон Славчев, изиска столичният кмет Йорданка Фандъкова неотложно да подаде о...
Според Славчев задачата на общественото разискване на здравния протокол е Националният действен щаб дружно с политическите субекти и всички институции, които дават отговор за изборния развой, да видят и да разработят разнообразни сюжети за организация на политическите мероприятия по време на предизборната акция, както и другите здравни ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати по време на самия избирателен ден, тъй че да се подсигурява здравето на българските жители и паралелно с това да не се нарушават техните изборни права.
„ За голямо страдание правенето и представянето на здравния протокол прекалено много закъснява и приканвам персонално министър-председателят Бойко Борисов да поеме отговорността за това и вместо да кара безсмислено джипа из страната, да накара всички виновни институции да си свършат работа. Здравният протокол е извънредно значим, защото той с изключение на, че ще отбрани здравето на всички българи и участници в изборния развой, само че и паралелно с това би трябвало да даде гаранция, че няма да се лимитират правата на българските жители да гласоподават. Здравният протокол би трябвало също по този начин да подсигурява, че членовете на СИК, наблюдаващите и покровителите ще могат дейно да свършат своята работа “, сподели още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
От партията упорстват здравният протокол да бъде показан и обществено разискван, преди президентът Румен Радев да насрочи датата на парламентарните избори. По време на консултациите при президента от МИР предложиха страната да подсигури самостоятелни защитни средства за всеки гласоподавател и за всички членове на секционните изборни комисии.
„ След като ръководещите от ГЕРБ съзнателно сътвориха безпорядък с смяна на Изборния кодекс и вкарването на гласоподаване с хартиена бюлетина паралелно на машинното гласоподаване, в този момент се пробват да провокират и здравен безпорядък, като съзнателно бавят здравния протокол и предварителното и общественото разгласяване и разискване на всички здравни ограничения за идните парламентарни избори “, безапелационен беше водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР