Националният оперативен щаб и Българската православна църква привидно постигнаха съгласие

...
Националният оперативен щаб и Българската православна църква привидно постигнаха съгласие
Коментари Харесай

Отново има разминавания в мерките на оперативния щаб и Църквата

Националният действен щаб и Българската православна черква видимо реализираха единодушие за противоепидемичните ограничения в храмовете. След срещата сред министри, членове на оперативния щаб и Светия Синод в Синодалната палата от щаба увериха, че има единодушие богослуженията да се изнесат навън, само че Църквата очевидно има разнообразни планове.

Час след диалозите представителят на Светия Синод митрополит Киприян прочете формалното мнение на Българската черква, в което се споделя, че храмовете остават отворени и в тях ще се правят избраните за интервала на Великите пости богослужения.

Светият синод на Българската православна черква приканва вярващите християни да останат по домовете си. А от тези, които въпреки всичко ще посещават празничните богослужения, се изисква да употребяват защитни маски, както и да се съблюдава регламентираното разстояние от два метра, се споделя в апела.

От Църквата обясниха и пред медии, че богослуженията на Лазаровден и Цветница, както и тези през Страстната седмица ще се правят вътре в храмовете. Предвижда се обаче върбата на Цветница да се раздава извън. Богослужението на Велика събота през нощта ще бъде навън до оповестяването на Възкресение Христово в среднощ и раздаването на Благодатния огън. След това литургията ще бъде отслужена вътре в храма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР