Националният омбудсманът Диана Ковачева е внесла в парламента законови промени

...
Националният омбудсманът Диана Ковачева е внесла в парламента законови промени
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Нужни са законови промени срещу употребата на райски газ от деца, внесох такива в НС

Националният омбудсманът Диана Ковачева е внесла в Народното събрание законови промени против продажбата и използването на божествен газ от деца. В понеделник тя сезира Комисията за отбрана на потребителите, а през вчерашния ден е разговаряла оп казуса с вицепремиера Корнелия Нинова.

В изявление за бТВ Ковачева разяснява, че КЗП може да разгласи за дадена стока за рискова, само че това е краткотрайна мярка, по тази причина са нужни са законодателни промени, с цел да се реализира трайно решение. Основен проблем е свободната продажба на райския газ.

В доста страни има страни наложени забрани – измежду тях са Франция, Ирландия, Дания, добави тя.

Омбудсманът упорства да се забрани и онлайн продажбата на божествен газ на деца.

Тя уточни, че е нужна и осведомителна акция за вредите от него, тъй като обществото не е осведомено с тях.

Много постоянно родителите сами купуват божествен газ за децата, тъй като го считат за безопасен. Ковачева подсети, че използването му може да докара до дезориентация, частична парализа, дефицит на О2 в организма, пристрастяване. Поради нездравословните резултати той към този момент не се използва и в медицината, където се използваше за упойка.

Според Ковачева налагането на високи санкции би имало смисъл, само че и най-страшното наказване няма да подейства, в случай че няма схващане на казуса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР